Pentagonul confirmă că o serie de imagini cu OZN-uri sunt reale - video

16 Apr 2021 | scris de Cristina Romanescu

Departamentul Apărării al SUA a confirmat că o serie de fotografii și clipuri video care prezintă ”fenomene aeriene neidentificate” din 2019, care reprezintă o scurgere de informații sunt, într-adevăr, imagini reale ale unor obiecte zburătoare rămase neidentificate, scrie CNN.

Pentagonul confirmă că o serie de imagini cu OZN-uri sunt reale - video

Sue Gough, purtătorul de cuvânt al Pentagonului, a declarat că fotografiile și imaginile video ale unor obiecte de forme triunghiulare care strălucesc și se mișcă printre nori au fost realizate de către angajați ai Marinei.

Oficialul american făcea referire la imaginile au fost publicate săptămâna trecută de două site-uri de ”mistere și fenomene paranormale”, după ce circulaseră online încă de anul trecut.

”Așa cum am mai spus, pentru a menține securitatea operațiunilor și pentru a evita divulgarea de informații care ar putea fi folosite de către potențialii noștri adversari, Departamentul Apărării nu discută public detaliile legate de observațiile sau analizele referitoare la incursiunile din zonele de antrenament sau spațiul aerian, inclusiv în privința incursiunilor care intră în categoria Fenomenelor Aeriene Neidentificate (UAP)”, a declarat Gough.

În luna august 2020, a fost creată în cadrul Pentagonului o structură specializată în investigarea fenomenelor UFO și UAP observate de către militarii americane.

Gough a precizat că aceste ”trei incidente” au fost și ele incluse în cadrul cercetărilor acestui grup de lucru.

Anul trecut, Pentagonul a dat publicității trei înregistrări video ale Marinei Statelor Unite, clasificate inițial „strict secret”, dar care au ajuns, printr-o scurgere de informații, pe internet și care prezentau presupuse OZN-uri.

„Considerăm în continuare fenomenele aeriene surprinse în materialele video drept neidentificate”, declara atunci purtătoarea de cuvânt a Pentagonului.

Înregistrările arătau ceea ce au văzut piloții unor avioane de luptă ale US Navy în timpul unor zboruri de antrenament, în 2004 și 2015.


CLICK - Follow us on Google News