Pentagonul a dat publicității trei înregistrări video secrete în care sunt surprinse OZN-uri

28 Apr 2020 | scris de Monica Pavelescu

Pentagonul a dat publicității, luni, trei înregistrări video ale Marinei Statelor Unite, care fuseseră clasificate inițial "top secret”, dar care au ajuns, printr-o scurgere de informații, pe internet. 

Pentagonul a dat publicității trei înregistrări video secrete în care sunt surprinse OZN-uri

Pentagonul a motivat că a luat decizia declasificării acestor înregistrări video tocmai pentru a elimina discuțiile despre veridicitatea acestora.

”Considerăm în continuare fenomenele aeriene surprinse în materialele video drept neidentificate”, a declarat o purtătoare de cuvânt a Pentagonului, citată de CNN.

De asemenea, ea a explicat că Departamentul Apărării consideră că clipurile video au fost declasificate pentru nu dezvăluie aspecte sensibile ale capabilităților armatei americane. 

Înregistrările, realizate de senzorii video ai aparatelor de zbor, au fost făcute în timpul unor zboruri de antrenament de piloții unor avioane de luptă ale US Navy în 2004 și 2015. 

Un clip video datează din noiembrie 2004, iar celelalte două din ianuarie 2015 și au ajuns să circule pe internet încă din 2007, respectiv 2017 și 2018, fiind intens vizionate și comentate.

Două dintre ele au fost incluse într-un articol publicat în decembrie 2017 de New York Times care dezvăluia că guvernul SUA a avut până în 2012 un program secret ce se ocupa cu investigarea informațiilor despre obiecte zburătoare neidentificate. 

În aprilie 2019, US Navy a recunoscut că scurgerea clipurilor video către media i-a determinat pe oficiali să schimbe regulamentele referitoare la modul în care piloții trebuie să raporteze dacă văd aparate de zbor neidentificate sau zboruri neautorizate.

Două dintre clipuri surprind reacțiile de uimire ale piloților față de viteza cu care se mișcă aceste obiecte.

Unul dintre piloții care au fost martori la fenomenul din 2004 a declarat în 2017 la CNN că obiectul se mișca într-un mod pe care nu și-l putea explica.

”Când m-am apropiat, a accelerat rapid către sud și a dispărut în nici două secunde. A fost extrem de abrupt, ca o minge de ping-pong care lovește un perete”, a relatat pilotul.

Programul Pentagonului pentru studierea unor întâlniri aeriene cu obiecte de zbor necunoscute s-a desfășurat între 2007 și 2012, dar s-a încheiat din lipsă de finanțare.

Fostul șef al acestui program secret declara în 2017 la CNN că personal, el crede acestea ”sunt dovezi convingătoare despre faptul că nu suntem singuri în Univers”.

El a salutat faptul că Pentagonul a dat oficial publicității aceste înregistrări video, dar spune că ar mai fi multe de făcut, scrie CNN.


CLICK - Follow us on Google News