Persoanele vaccinate pot fi purtătoare aie virusului și îl pot transmite. «Istoria virusologiei ne arată asta»

28 Noi 2020 | scris de Monica Pavelescu

Persoanele vaccinate pot transmite în continuare virusul și vor trebui să respecte în continuare măsurile de prevenire a răspândirii acestuia?

Persoanele vaccinate pot fi purtătoare aie virusului și îl pot transmite. «Istoria virusologiei ne arată asta»

O problemă ce a fost ridicată în timpul conferinței de presă susținută de autoritatea sanitară din Belgia. Iată răspunsul epidemiologului belgian Yves Van Laethem, conform 7sur7.be.

O persoană vaccinată poate continua să transmită virusul?

”Este mai complex, deoarece nu știm dacă asimptomaticii pot fi purtători ai virusului și îl pot transmite. În prezent nu avem aceste informații cu privire la impactul vaccinului.

Știm că ne protejează, într-un procent ridicat de cazuri, dar nu există încă date cu privire la impactul real al transmiterii dinspre purtători. (...)

Cu toate acestea, știm, istoric vorbind, că multe vaccinuri ne protejează împotriva multor boli. Dar toate aceste vaccinuri, chiar extrem de eficiente, nu protejează neapărat împotriva transportării virusului. Nu sterilizează individul.

Prin urmare, este posibil ca persoanele vaccinate să nu fie considerate necontaminante dacă, de exemplu, au intrat în contact cu o persoană infectată. Doar date suplimentare ne vor permite să decidem asupra acestui punct”, concluzionează Yves Van Laethem.


CLICK - Follow us on Google News