Petre Roman, despre relația cu Zoe Ceaușescu: «Da, am curtat-o...»

27 Ian 2021 | scris de Anita Raicu

Emisiunea lui Denise Rifai de la Kanal D începe să dobândească un aer special în peisajul media din România, mai ales datorită ușurinței cu care invitații săi sunt dispuși să răspundă întrebărilor incomode, lucru pe care l-au tot evitat până acum...

Petre Roman, despre relația cu Zoe Ceaușescu: «Da, am curtat-o...»

Întrebat dacă tatăl lui, Walter Roman, fost politician comunist de origine evreiască, a fost asasinat în 1983 din ordinul lui Nicolae Ceaușescu, Petre Roman a replicat:

"Eu am să răspund la nivelul pe care îl consider cel mai exact. Lui Ceaușescu i-a convenit dispariția tatei. Tata a transmis printr-o modalitate specială că dacă Ceaușescu declanșează represiunea fizică, pe care el o simțea în 1983 că vine, se va adresa prietenilor lui socialiști, comuniști, din Occident".

"Eu nu am acceptat situația și i-am scris lui Ceaușescu o scrisoare. Ca să ajungă, a trebuit să găsesc un canal foarte interesant, dar scrisoarea a ajuns. Însă Ceaușescu nu a avut niciun fel de reacție", a mai spus fostul premier.

În cadrul aceleiași emisiuni, Roman a recunoscut că a curtat-o pe fiica Elenei Ceaușescu și Nicolae Ceaușescu, dar fără succes. 

”Am cunoscut-o pe Zoe în 1972, a fost un moment foarte frumos, cu parfum de idilă. Când eu am cunoscut-o, eram de un an și jumătate la Toulouse, cu o bursă de care au beneficiat și alți două sute de români.

Zoe era o fată foarte bine educată, o fată frumoasă, nu-ți dădea impresia că e fata cui este”, a povestit Petre Roman.

”Da, am curtat-o, dar lucrurile s-au stopat fiindcă s-a declarat împotriva acestei legături mama ei, Elena Ceaușescu, nu știu de ce. Slavă Domnului că s-a opus!", a dezvăluit, cu zâmbetul pe buze, Petre Roman.


CLICK - Follow us on Google News