»Vino cu propriul tău coronavirus«, petreceri organizate în SUA pentru infectare voluntară

07 Mai 2020 | scris de Monica Pavelescu

În statul american Washington, autoritățile au intrat în alertă după ce au început să organizeze petreceri pentru a se infecta cu noul coronavirus în speranța că vor grăbi procesul de vindecare și imunizare împotriva lui, relatează The Guardian.

»Vino cu propriul tău coronavirus«, petreceri organizate în SUA pentru infectare voluntară

Reprezentanții autorităților medicale din comitatul Walla Walla, Washington au început o campanie împotriva petrecerilor denumite ”Vino cu propriul tău coronavirus”, unde persoane sănătoase stau în preajma celor testați pozitiv pentru a se infecta.

Ideea acestor petreceri vine din o practică mai veche a părinților care organizau astfel de petreceri pentru copiii lor pentru ca ei să se infecteze cu varicelă și să se imunizeze, apoi, împotriva ei

Marți, 94 de persoane din comitat au fost testate pozitiv cu coronavirus. Multe dintre acestea au fost infectate ca urmare a acestor petreceri.

Oficialii spun că astfel de acțiuni iresponsabile nu fac decât să pericliteze sănătatea publică și nu au niciun efect pozitiv.

”Nu știm când au loc aceste evenimente. Auzim de ele doar după ce primim informații despre noi cazuri confirmate. Îi întrebăm cu privire la persoanele cu care au luat contact și ne răspund că au fost la o petrecere COVID. Este inacceptabil. Este iresponsabil”, a declarat Meghan DeBolt, directoarea Departamentului pentru Sănătatea Comunității.

Astfel de practici sunt, însă, extrem de iresponsabile, în condițiile în care cercetătorii nu au încă dovezi clare cu privire la capacitatea cuiva de a se reinfecta cu noul coronavirus după ce s-a vindecat. „Persoanele care acționează în acest fel nu fac decât să pericliteze sănătatea publică”, a completat DeBolt.

Statul Washington, unul dintre statele americane lovite puternic de coronavirus, a înregistrat 15.185 de cazuri și 834 de decese.


CLICK - Follow us on Google News