CEO-ul Pfizer a anulat vizita în Israel pentru că nu s-a vaccinat

06 Mar 2021 | scris de Monica Pavelescu

Albert Bourla, CEO-ul Pfizer, şi-a anulat vizita programată în Israel, după ce s-a dovedit că nu a fost vaccinat împotriva coronavirusului.

CEO-ul Pfizer a anulat vizita în Israel pentru că nu s-a vaccinat

Bourla, precum şi membrii delegaţiei care trebuia să-l însoţească în timpul vizitei sale, nu au primit a doua doză de vaccin.

Drept urmare, s-a decis amânarea vizitei cu câteva zile, ceea ce a reprezentat şi o provocare logistică din cauza viitoarelor alegeri israeliene.

"Continuăm să fim interesaţi să vizităm Israelul şi să ne întâlnim cu factorii de decizie. Vizita în Israel va fi probabil programată spre sfârşitul primăverii", a declarat un purtător de cuvânt al Pfizer.

Bourla a declarat, în decembrie, că nu a primit încă vaccinul, deoarece nu doreşte să ”sară peste coadă” şi aşteptă până când va fi vaccinată categoria sa de vârstă. Ca atare, el a primit prima doză, dar nu rapelul.

Bourla a apărut în prim-plan săptămâna trecută, când într-un interviu acordat NBC News, el a numit Israel "laboratorul mondial” în ceea ce priveşte lansarea vaccinului împotriva coronavirusului, menţionând că „ei folosesc doar vaccinul nostru”, potrivit Jerusalem Post.

Când a fost întrebat dacă o persoană i-ar putea infecta pe alţii după ce a primit două doze de vaccin, el a spus: "Este ceva ce trebuie confirmat, iar datele din lumea reală pe care le obţinem din Israel şi din alte studii ne vor ajuta să înţelegem mai bine acest lucru”.


CLICK - Follow us on Google News