Cluj. O femeie a decedat în urma infectării cu Covid, la două luni după ce a făcut rapelul

15 Apr 2021 | scris de Monica Nistor

O femeie din județul Cluj a decedat în urma infectării cu coronavirus, la două luni după ce a făcut rapelul cu vaccinul produs de Pfizer.

Cluj. O femeie a decedat în urma infectării cu Covid, la două luni după ce a făcut rapelul

Pacienta, în vârstă de 70 de ani, se afla internată la secția ATI a Spitalului din Turda. Ea a primit a doua doză în luna februarie și avea un nivel mare de anticorpi – 6700, transmit medicii.

”Avea dozele făcute, avea titru de anticorpi mare, a fost confirmată cu Covid și avea afectare pulmonară de peste 85%. Asta a fost. Explicația este greu de găsit”, spune Andrașoni Victor, directorul medical al spitalului, pentru G4media.

Sergiu Habago, unul dintre medicii care au tratat-o, consideră că femeia suferea, de fapt, de o forma de Covid pe termen lung și , în plus, suferea de comorbidități.

”E strict părerea mea personală ceea ce vă voi spune. Eu nu cred că acest caz are vreo legătură cu Covidul activ.

Este vorba despre o pacientă cu multe boli, o mare cardiacă, care probabil a avut o expunere la Covid undeva la finalul toamnei sau în iarnă, apoi a făcut prima doză de vaccin, în februarie pe a doua, iar acum i-a ieșit un test PCR pozitiv.

După cum bine știm din literatura de specialitate un test PCR poate ieși pozitiv și la șase luni după infecție. Unele lucruri le putem interpreta foarte ușor greșit.  

Eu cred că în privința acestei paciente a fost vorba candva de o infecție Covid minim simptomatică, peste care s-a vaccinat, a făcut și rapelul și a ajuns la un nivel de anticorpi de 6700.

Paradoxul a făcut să-i iasă acest test PCR pozitiv, deși, repet, asta se poate întâmpla și la șase luni după. E cea mai logică variantă. Nu am descoperit noi America”, spune Habago.

”A fost intubată, ventilată, au căzut toate organele. În certificatul de deces poate apărea Covid, fiindcă a ieșit testul PCR pozitiv.

Poate că a jucat un rol cândva, dar nu cred că de Covid a murit. Părerea mea este că este vorba despre o infecție veche, s-a vaccinat apoi și a ieșit acest test PCR. Nu putem spune niciodată că s-a vaccinat și a murit”, menționează medicul.

Mai multe cazuri de infectare după rapel au fost raportate la nivelul întregii țări, dar majoritatea pacienților dezvoltă forme ușoare.


CLICK - Follow us on Google News