Traian Băsescu, despre Moise Guran:  «O panaramă. Va fi un rateu în politică»

14 Feb 2020 | scris de Monica Pavelescu

Moise Guran de abia ce-a făcut primii pași de la jurnalism la politică, cătinel, făcându-se remarcat prin modul în care a fost tratat de două personaje cu destulă pondere în formarea opiniei publice - Cristian Tudor Popescu și Traian Băsescu.

Traian Băsescu, despre Moise Guran:  «O panaramă. Va fi un rateu în politică»

După ce CTP l-a încadrat în categoriile «capacitate intelectuală scăzută, lipsă de discernământ, manipulabil», după ce a analizat un articol scris de Guran, în care acesta saluta intervenția în forță a Armatei în diferite momente istorice importante, implicit la Revoluție, a venit rândul lui Băsescu, care n-a stat prea mult pe gânduri înainte de a-l face panaramă.

Într-un interviu la Adevărul Live, fostul preşedinte Traian Băsescu a spus despre Moise Guran, recent intrat în Alianţa USR-PLUS, că ”va fi un rateu în politică”.

Chestionat cu privire la viitorul lider al formațiunii politice născută din fuziunea USR și PLUS, Băsescu a exclus din start orice altă persoană cu excepția lui Dacian Cioloș, iar despre Moise Guran a spus că este o ”panaramă”.

”Scuzaţi-mă!. E o întoarcere de complimente (n.red.: râde) între mine şi Moise Guran. Va fi un rateu în politică, pentru că Moise Guran are un mare deficit. Nu de inteligenţă, ci de caracter. Vorbesc de atitudini publice. Şi el a constatat la mine, din atitudini publice a tras concluzii, aşa că nu am nicio reţinere să-l caracterizez după atitudinile publice”, a explicat Băsescu catalogarea făcută, la rugămintea făcută de jurnalistul care-l intervieva, de a se exprima politicos.