Fostul primar al Chișinăului renunță la ordinul Steaua României: Klaus Iohannis, ați călcat în picioare lupta pentru românism

Dorin Chirtoacă, fostul primar al municipiului Chișinău, a anunțat că renunță la ordinul ”Steaua României”, după ce Klaus Iohannis i-a acordat decorația  și președintelui Curții de Conturi din Republica Moldova, Marian Lupu, informează stiri.md.

”În semn de protest față de decorarea de către președintele României, Klaus Iohannis, a lui Marian Lupu renunț la aceeași decorație, ordinul Steaua României, pe care am primit-o în anul 2014.

Voi publica o scrisoare prin care voi explica motivele acestui gest și o voi depune, zilele viitoare, împreună cu decorația, la Ambasada României din Chișinău.

Doar un agent al Rusiei sau al unei alte puteri ostile, un ignorant care nu iubeste România și nu înțelege cu ce respira și la ce vibrează poporul său, poate face un asemenea deserviciu țării sale.

Klaus Iohannis, ați călcat în picioare lupta pentru românism și jertfa a generații de patrioți ai neamului românesc.

I-ați insultat pe toți cei care simt românește în Republica Moldova, inclusiv în regiunea transnistreană. Ați scuipat în tinerii de la 7 aprilie 2009, în suferința și sângele nevinovat vărsat de ei, din cauza, inclusiv, a lui M. Lupu.

Degeaba ați mai intonat inmul României în campania din 2014, s-a dovedit a fi un gest ipocrit.

Pe 8 septembrie 2022 v-ați înfrățit cu Stalin și cu “russkii mir” (lumea rusă) al lui Putin”, a declarat Chirtoacă.

În declarațiile date în ultimii ani, Marian Lupu a negat că limba vorbită pe teritoriul Republicii Moldova este româna și a spus că protestele de pe 7 aprilie 2009, care au răsturnat regimul comunist al lui Vladimir Voronin, ar fi fost o lovitură de stat.