Cristian Ghinea crede că mulți oameni vor opta să iasă la pensie cu picioarele înainte (sic!) - video

11 Iun 2021 | scris de Monica Pavelescu

Nu-s foarte evidente motivele pentru care Cristian Ghinea este ministrul desemnat a se ocupa cu atragerea banilor europeni... 

Cristian Ghinea crede că mulți oameni vor opta să iasă la pensie cu picioarele înainte (sic!) - video

Teoretic s-ar zice că stă bine, un master la London School of Economics and Political Science, fost editorialist la Dilema, membru prin comiții și comitete europene, ongeuri.

Dar toate hârtiile pălesc în fața practicii, carenu-i prea-i aduce satisfacții, pentru că nici în cel de-al doilea mandat al său finanțele europene nu prea se înghesuie să dea năvală în România, din cauza proiectelor de slabă calitate prezentate, lucru certificat chiar de comisiile care ar fi trebuit să le aprobe.

Se pare că n-ar fi singurul defect al ministrului Ghinea, care a ținut să se remarce public fie prin necunoașterea limbii române, fie printr-un nivel extrem de ridicat al cinismului.

Într-un interviu pe care l-a dat Hotnews, Cristian Ginea a discutat despre preconizata mărire a vârstei de pensionare, operațiune pe care autoritățile din România s-au angajat să o facă în planul prezentat Comisiei Europene.

Iar o secvență din acest dialog e una care te lasă fără cuvinte..

”La o speranță de viață de 70 de ani, credeți că cineva vrea să iasă din câmpul muncii cu picioarele înainte? Mă scuzați...

Cristian Ghinea: Păi, asta e prezumția pe care mergem. Sunt foarte mulți oameni care vor opta așa.”, a fost schimbul de replici dintre Ghinea și jurnalista Hotnews.


CLICK - Follow us on Google News