CTP: Ciucă nu este propunerea PNL, ci a lui Iohannis. Cea mai meschină şi sinistră imagine

Autor:

Data:

După o ședință a BNP care a durat doar două minute, PNL a stabilit în mod unanim că Nicolae Ciucă va fi propunerea cu care va merge la consultările de la Cotroceni, una agreată atât de partid, dar mai ales de Iohannis. 

Jurnalistul Cristian Tudor Popescu este unul din susținătorii ideii că propunerea lui Nicolae Ciucă pentru funcţia de prim-ministru al ţării nu a fost a PNL, ci exclusiv propunerea preşedintelui Klaus Iohannis, care îşi doreşte să aibă control asupra partidului, cât şi controlul Guvernului.

”Ciucă nu este propunerea PNL, este propunerea preşedintelui Iohannis. PNL nu mai are ce să facă, e cu spatele la zid. Ştie că dacă ar merge mai departe cu Florin Cîţu nu ar trece prin Parlament un asemenea Guvern. Iată că a fost adus PNL-ul în situaţia să accepte oferta de nerefuzat a lui Klaus Iohannis.

Cea mai meschină şi sinistră imagine. Este vorba despre războiul preşedintelui Iohannis cu PNL. Tot ce am văzut s-a petrecut pentru că Iohannis nu avea controlul partidului şi a vrut să îl aibă. Trebuia eliminat în primul rând Ludovic Orban, apoi, pentru a avea controlul Guvernului, trebuiau eliminaţi atât Cîţu cât şi USR PLUS.

Nicolae Ciucă este cunoscut că fiind varianta lui Iohannis de lungă vreme. Ne amintim că Nicolae Ciucă a fost interimar foarte puţin timp după Orban şi atunci a apucat să dea afară o parte din camarila lui Orban, dar Iohannis nu era suficient de puternic atunci în raport cu PNL-ul.

În momentul de faţă PNL nu mai are ce să facă. Nicolae Ciucă va conduce guvernul pe care îl va propune preşedintele”, a declarat Cristian Tudor Popescu joi dimineaţă, într-o intervenţie la Digi24.

CTP consideră că singurul care are de câştigat din această situaţie este şeful statului.

”Acest război meschin şi sinistru câştigat de preşedintele Iohannis a dus şi la un război câştigat de acelaşi preşedinte cu cetăţenii. L-a câştigat şi pe acesta pentru că dintre politicienii aflaţi la putere nu a murit nimeni, printre cetăţeni au murit cu miile”, a subliniat el.

Totuși, jurnalistul este de părere că, în momentul de faţă, propunerea unui premier militar este justificată, întrucât oamenii au încredere în armată.

”Nu e bine dacă ne gândim la civilizaţia politică şi stadiul democraţiei din România. Dar armata deţine o încredere considerabilă în ochii populaţiei în raport, de pildă, cu partidele, Guvernul sau chiar preşedinţia.

Oamenii au această speranţă că vine armata şi dă militaria jos din pod. Că face ordine. Având în vedere totuşi situaţia în care ne aflăm, se justifică numirea lui Nicolae Ciucă. Să sperăm că va putea să şi ia măsurile necesare, măsuri nepopulare”, a explicat CTP.

 

Leave a Comment