Ce întrebări i-ar fi pus CTP lui Klaus Iohannis dacă ar fi mers la dezbaterea de marți

23 Noi 2019 | scris de Anita Raicu

Majoritatea comentariilor făcute pe tema dezbaterii publice organizată de Klaus Iohannis la Biblioteca Centrală Universitară au remarcat lipsa de combativitate a jurnaliștilor prezenți, sancționată și de întrebarea unui student dintre cei invitați - ”De ce nu ați ales să invitați jurnaliști care să vp pună întrebări incomode?”.

Ce întrebări i-ar fi pus CTP lui Klaus Iohannis dacă ar fi mers la dezbaterea de marți

Considerat a fi unul dintre cei mai incisivi analiști politici și, desigur, critici de film, Cristian Tudor Popescu a explicat, la Digi24, ce întrebări i-ar fi pus președintelui Klaus Iohannis dacă ar fi acceptat invitația de a participa la dezbatere.

”Mulți au spus că eu n-am dreptul să comentez acum pentru că am refuzat invitația să fiu acolo. Nu-i adevărat! Am dreptul să comentez pentru că nu m-am dus! Și dacă m-aș fi dus și aș fi rămas până la sfârșit, înscriindu-mă în mise-en-place-ul ăla și-n desfășurarea respectivă, într-adevăr, acum trebuia să tac chitic, n-aveam ce să comentez. Dar eu nu m-am dus! S-au evitat multe situații neplăcute acolo”, a precizat Cristian Tudor Popescu la Digi24. 

”Acum pot s-o spun, căci nu i-o voi mai adresa niciodată, nu vom avea ocazia să ne întâlnim. L-aș fi întrebat dacă printre obiectivele mandatului său, dacă-l câștigă acum, se numără și eliberarea catedrei de profesor de fizică de la Liceul Brukenthal din Sibiu, pe care o ține ocupată de 19 ani.

Așa cum a ținut-o ocupată două luni Primăria Sibiului, în 2014, când candida la Președinție. Că dacă cumva pierde, să se întoarcă la Primărie, deci este o stilistică a președintelui asta, dar aici este vorba de 19 ani și cu cinci ani de mandat acum fac 25 de ani, un sfert de veac, în care catedra de fizică de la Brukenthal rămâne fără titular, că vrea să și-o păstreze domnul Iohannis.

Domnul Iohannis care va ieși la pensie, potrivit legii actuale, peste cinci ani, prin urmare nu va mai putea să predea la liceu. Și aș fi fost curios dacă o eliberează. Asta era prima întrebare”, a declarat CTP.

”A doua întrebare ar fi fost: avem două bare de metal, oțel, identice ca formă, culoare, aspect, tot. Una e magnetizată, una nu. Cum ne dăm seama care e aia magnetizată? Că ele se atrag, nu? Dar nu știi care pe care o atrage. Cum faci să-ți dai seama care dintre ele este cea magnetizată?”, a mai spus CTP.

”Și l-aș mai fi întrebat ce forță stă în spatele dezintegrării radioactive. A uraniului, de pildă. De la reactorul de la Cernavodă, ăla 3, 4, cu chinezii, ce-a fost întrebat pe acolo. Și aș fi așteptat niște răspunsuri foarte bine argumentate din partea dlui Iohannis”, a adăugat CTP, după care a devoalat răspunsul la întrebarea cu barele de metal.


CLICK - Follow us on Google News