CTP: «Șeful statului indică cetățenilor un remediu în vreme de explozie de prostie și cinism la guvernanții acestei țări, în cap cu el Însuși»

19 Sep 2021 | scris de Monica Nistor

Jurnalistul Cristian Tudor Popescu analizează, în stilu-i caracteristic, ultima declarație a președintelui Iohannis, care, probabil, dintr-o lipsă de conectare la realitatea cetățenilor, i-a îndemnat pe românii să joace golf, pe care îl definește ca fiind ”un sport deloc exclusivist”.

CTP: «Șeful statului indică cetățenilor un remediu în vreme de explozie de prostie și cinism la guvernanții acestei țări, în cap cu el Însuși»

Un geam spart la Cotroceni

”Președintele Iohannis în costum alb, la un teren de golf, și o pensionară în fața unui microfon, într-un supermarket. Ce legătură ar putea fi între aceste două imagini?

Niciuna, e primul gând. Căci e greu să-ți închipui vreo legătură între Klaus Iohannis și un om de rând.

Totuși, îmi amintesc ce i-a zis bătrânei madmuzeaua cu microfonul. ”Doamnă, v-ați uitat pe eticheta acestor produse pe care le-ați pus în coș, să vedeți câte E-uri, câți conservanți, câte chimicale au în ele? Nu sunt deloc bune pentru sănătate. N-ar fi mai bine să alegeți produse bio, naturale?”.

Doamna, îmbrăcată în niște cârpe de damă și bărbătești purtate de nu se știe câți înainte, sprijinindu-se într-un băț și târând o sacoșă zdrențuită, a privit-o pe microfoancă cu niște ochi de câine bătut, cerând iertare:

”Păi, ce să fac, fata mea, nu văd să citesc, că e scris mic, văd decât prețu, la mine-s bune și astea, că sunt bătrână”. Prețul, care, la bio-eco, ar fi făcut-o s-o ia la fugă, dacă ar mai fi dus-o picioarele... 

Dl Iohannis recomandă românilor ”de orice vârstă”, care se simt vioi, deci și bătrânicii noastre, să joace golf, deoarece ”E un sport care nu este deloc exclusivist, care oferă un foarte bun prilej de a petrece mai mult timp în natură, de a face mișcare, mai ales în acest context pandemic”.

Iacătă, deci, că șeful statului indică cetățenilor un remediu în vreme de explozie covid, explozie a prețurilor la electricitate și gaz, la pâine și apă de băut, explozie de prostie și cinism la guvernanții acestei țări, în cap cu el Însuși.

Cât costă o trusă de crose? Ca să vă faceți o idee, un set Golf Pro Staff e 2.200 lei, salariul minim pe economie. Dar niște mingi? Un set Golf Pro V1x de 12 bucăți – 250 lei. Care e prețul orei petrecute pe un teren de golf, despre care Însuși Iohannis ne spune: „Este enorm de mult de lucru pentru a întreține un astfel de teren”, Însuși Iohannis nu ne spune, dar nu vreți să știți...

Parcă o văd pe bătrânică schimbând bățul cu o crosă Wedge 500 mărimea 2 viteză mare și executând un drive long shot care să spargă geamul la Palatul Cotroceni.

Dar vedenia asta din capul meu e înlocuită cu ce apare pe ecranul televizorului în timp ce scriu: premierul Cîțu, cu șapcă, ochelari negri și tricou Motorhead, aflându-se în treabă pe plajă la Vama Veche”, a scris CTP pe republica.ro.


CLICK - Follow us on Google News