Liviu Dragnea, Vasile Dâncu, Doru Bușcu și tortul cu minioni...

26 Aug 2020 | scris de Monica Pavelescu

Fostul jurnalist, Liviu Alexa, unul dintre apropiații lui Liviu Dragnea, publică în ziardecluj.ro poze în premieră cu fostul lider PSD împreună cu Doru Bușcu și Vasile Dâncu.

Liviu Dragnea, Vasile Dâncu, Doru Bușcu și tortul cu minioni...

”Minionii sunt poporul român, folosibil și folosit de diverse partide, manipulabil mai dihai ca o sectă de baptiști ce văd un extraterestru coborând din ceruri”, scrie Liviu Alexa.

Poza ar data din 28 octombrie 2015, de la sărbătorirea zilei de naștere a lui Dragnea și la scurt timp după ce fusese ales președintele partidului (12 octombrie). Este prima probă a relațiilor foarte apropiate dintre Doru Bușcu și Liviu Dragnea.

Liviu Alexa mai confirmă că jurnalistul de la Cațavencii încasa bani de la PSD și îl consilia pe Dragnea, proaspăt ales șef al pesediștilor.

Liviu Alexa ținut să facă publică fotografia cu Bușcu, Dragnea și Dâncu în contextul în care ziarul Cațavencii condus de Doru Bușcu publică pe prima pagină un pamflet care vizează noua conducere a PSD, din care face parte și Vasile Dâncu.

”Cea mai stridentă ironie în exercițiul photoshopic al pamfletului vizual îl țintește pe Vasile Dâncu, profesorul, sociologul și, de sâmbătă, președintele legitim al Consiliului Național al PSD, culmea, fost prieten cu Doru Bușcu. Să nu considerați acest pamflet vizual un act de trădare a prieteniei pentru Vasile Dâncu din partea lui Doru Bușcu.

Libertatea editorială, deși e greu de înțeles de către unii acest lucru, este mai presus decât facturile încasate de la PSD de către Bușcu sau Vasile Dâncu, spun asta pentru că și pentru mine, care am încasat bani de la PSD, în vremuri în care nu dețineam funcții politice, libertatea editorială de a-l critica pe Liviu Dragnea sau pe alți lideri mai mici din PSD a existat”, scrie Liviu Alexa în ziardecluj.ro

Liviu Alexa, explică și simbolistica tortului cu minioni:

”Suntem în anul 2015 și capodopera de desene animate Despicable Me (Minions) a avut un succes năucitor, culmea, mai mult în lumea adulților. Minionii, caractere ficționale, haioase, incapabile să vorbească și, deci, fără posibilitatea de a fi auzite, comportându-se copilărește, seamănă cu noi, pulimea.

Minionii sunt poporul român, folosibil și folosit de diverse partide, manipulabil mai dihai ca o sectă de baptiști ce văd un extraterestru coborând din ceruri.

Și, în film, pe bune, ca și în viață, tot pe bune, minionii ajung să fie recrutați și să lucreze pentru cele mai demne de dispreț personaje – pentru ticăloși, hoți, infamii bandiți, printre care și Felonius Gru, poate cel mai demn de dispreț personaj.

Suntem în 2015 și Liviu Dragnea își sărbătorește ziua în fața tortului, zâmbește relaxat înconjurat de două personaje, de doi apropiați, cu adevărat apropiați: Geniul și Prietenul. Geniul e Doru Bușcu, care îi dă sfaturi lui Liviu, abia ales președinte al PSD, și căruia îi prevede un mare viitor.

Prietenul, cu P mare, este Vasile Dâncu, omul căruia Liviu i se confesează ca un frate, așa cum și Liviu este fratele pe care Vasile nu l-a avut. În fața lor, oameni ce, la un moment dat, în doar câteva luni vor începe să conducă și să fasoneze România, un tort absolut haios cu niște minioni simpatici supervizați de la înălțime de infamul Gru.

Dacă ar fi să fim măgari, pe profesorul Dâncu l-am asemui cu Professor Flux, care, în desenul animat, își este și minion, dar sieși își este și stăpân. Dacă ar fi să fim porci, pe Doru Bușcu l-am asemui cu Herb Overkill, inventatorul care creează diverse arme, poate chiar și de manipulare.

Deși au trecut atâția ani de atunci și, chiar dacă astăzi știu mai multe și mă răsfăț că sunt puțin mai înțelept decât atunci, încă nu îmi dau seama cine o fi cu adevărat infamul Gru. De ar fi fost Liviu infamul Gru, nu ar fi ajuns la pârnaie, părăsit de prieteni și de propriul său partid”, scrie Liviu Alexa.


CLICK - Follow us on Google News