3dots.ro

Elena Lasconi, încă în fruntea listei USR pentru europarlamentare: ”Eu sunt creştină, sunt ortodoxă şi consider că familia este formată dintr-o femeie şi un bărbat”

Elena Lasconi, încă în fruntea listei USR pentru europarlamentare: ”Eu sunt creştină, sunt ortodoxă şi consider că familia este formată dintr-o femeie şi un bărbat”

Din articol:

În mod surprinzător față de linia partidului din care face parte, USR, și pe care îl reprezintă ca primar în municipiul Câmpulung Muscel, Elena Lasconi afirmă că a participat la referendumul pentru familia tradițională și a votat ”Da”.

”Eu sunt creştină, sunt ortodoxă şi consider că familia este formată dintr-o femeie şi un bărbat”, a declarat Elena Lasconi la Prima News.

”Este treaba lor. Eu nu am nimic împotriva persoanelor de acelaşi sex, dar nu văd de ce aş milita pentru căsătoria dintre persoanele de acelaşi sex. Nu am nicio problemă cu relaţiile lor atât timp cât nu-i afectează pe cei din jur”, a mai adăugat Lasconi, aflată și în fruntea listei pe care USR o va prezenta la alegerile europarlamentare ce vor avea loc anul viitor.

Declarația a fost taxată în mediul online de deputatul REPER, Oana Cambera, care a precizat, ironic, că ”un partid ce se declară reformator şi modern numeşte pe primul loc pentru alegerile europarlamentare o persoană care a votat DA la acel referendum”.

”Nu neg calităţile pe care persoana în cauză le poate avea sau abilităţi de administraţie publică, dar acestea nu pot scuza propagarea unui discurs de discriminare împotriva unei categorii de oameni, pe bază de criterii sexuale. Pentru că nerecunoaşterea drepturilor acestor persoane este o discriminare şi nu are nimic de a face cu alegerile şi viaţa ta privată!”, a comentat Cambera declarația făcută de Elena Lasconi.

Referendumul pentru familia tradițională din 2018 a fost organizat, în perioada în care guvernarea era asigurată de PSD iar formațiunea era condusă de Liviu Dragnea, la inițiativa Coalitiei pentru Familie, ce urmărea modificarea art. 48 din Constituție astfel încât familia să nu se mai întemeieze pe căsătoria liber consimțită între soți, ci pe una între „bărbat și femeie”. Numărul total al persoanelor care s-au prezentat la urne a fost de 3.857.308, dintre care 3.531.723 de cetățeni (91,56% dintre raspunsuri) au votat „Da”, 249.412 de persoane (6,47%) au votat „Nu”, iar 76.111 au fost voturile nule.

© 2024 - 3DOTS DIGITAL MEDIA BUREAU
Powered by VA Labs