Un alt «special»! Fabian Gyula, candidatul pentru funcţia de Avocat al Poporului s-a pensionat la 49 de ani

23 Iun 2021 | scris de Monica Nistor

Fabian Gyula, singurul candidat pentru funcţia de Avocat al Poporului după ce Renate Weber a fost revocată, a declarat că s-a pensionat anul trecut, la vârsta de 49 de ani și că primeşte peste 10.000 de lei pensie.

Un alt «special»! Fabian Gyula, candidatul pentru funcţia de Avocat al Poporului s-a pensionat la 49 de ani

”M-am pensionat anul trecut, la vârsta de 49 de ani", a spus Fabian Gyula, la Palatul Parlamentului, informează Ziare.com.

Întrebat dacă aceasta reprezintă o vârstă potrivită pentru a ieşi la pensie, Gyula a răsuns: ”Raportat la presiunea la care eşti supus în magistratură, da”.

El a mai declarat că a lucrat 24 de ani fără să ocupe funcţii de conducere şi a explicat cât de dificilă este activitatea unui magistrat.

”Abia după aceea am avut funcţii de conducere. La un moment dat am stat 15 ani pe acelaşi scaun, practic soluţionând acea ciclicitate de dosare care nu erau simple. Mă ocupam şi de cooperare internaţională.

Obişnuiesc să spun o întâmplare din această activitate după care să apreciaţi cât de grea este activitatea de magistrat. Lucram la Parchetul tribunalului când, într-o noapte, pe la 4.00, am ajuns acasă şi mă sună pe telefonul fix şeful arestului.

Atât mi-a spus - să ştiţi că cel pe care l-aţi audiat timp de două ore şi jumătate în cursul acestei nopţi, la verificările efectuate de medicul de la arest s-a dovedit a fi purtător de TBC activ. A închis discuţia, mi-a zis - să aveţi grijă de copilaşii dumneavoastră. Aceasta este activitatea de magistrat”, a afirmat Gyula.

Nu în ultimul rând, Fabian Gyula a mai afirmat că primeşte o pensie de peste 10.000 de lei, însă a apreciat că este o pensie mare, ”raportat la pensia medie”.
 
Comisiile juridice ale Camerei Deputaţilor şi Senatului au adoptat miercuri, cu majoritate de voturi, aviz favorabil pentru ca Fabian Gyula să fie în funcţia de Avocat al Poporului, după ce a fost audiat.

Avocatul Poporului ar putea fi desemnat într-un plen reunit al Camerei şi Senatului luni. Fabian Gyula, lector la Facultatea de Drept a Universităţii Babeş-Bolyai din Cluj-Napoca, este singurul care şi-a depus candidatura pentru funcţia de Avocat al Poporului, fiind propus de UDMR şi susţinut de PNL.


CLICK - Follow us on Google News