George Simion i-a dus lui Klaus Iohannis o listă pe care să semneze pentru propria demitere

George Simion, copreședintele AUR, a declarat, după consultările de la Cotroceni, că i-a dus președintelui Klaus Iohannis o listă pe care să semneze pentru propria demitere.

Liderul AUR a catalogat întâlnirea ca fiind ”preudoconsultări” și a spus că președintele a fost ”monosilabic, ca de obicei”. 

”Astăzi au avut loc la Cotroceni niște preudoconsultări. Președintele Iohannis nu a scos mai mult de trei cuvinte. (…)

Noi i-am dus un document și facem un apel – dacă Klaus Iohannis n-o să semneze respectivul document – sperăm ca poporul român de pretutindeni să-l semneze.

I-am dus domnului Klaus Iohannis o foaie de semnături, i-am completat noi înainte datele, ca să nu se chinuie dumnealui prea rău, și cu strada, una din cele șase case, și cu datele personale, și mai lipsește semnătura.

I-am înmânat documentul unui consilier pentru că, pur și simplu, au fost doar de formă aceste consultări de la Cotroceni. 

Domnul Klaus Iohannis, într-o sfidare totală față de români, a fost monosilabic, ca de obicei. E o poezie a lui Octavian Goga, Curtea de Argeș, și unul dintre versuri spune că președintele nostru, sau suveranul de atunci, cu privirea-i rece, mut sta suveranul.

Așa a fost Klaus Iohannis, dar românii n-o să steamuți și tocmai de aceea îl așteptăm, sperăm să-i vină mintea la cap să semneze și domnul Klaus Werner Iohannis (…) pe formularele de demitere a lui Klaus Iohannis, , a declarat George Simion după consultările de la Cotroceni.

(Poezia lui Octavian Goga se numește În mormânt la Argeș, iar citatul exact este: Cu mândria-i rece mut sta suveranul – N.R.).

Preşedintele Klaus Iohannis l-a desemnat luni pe Nicolae Ciucă să formeze un nou guvern, în urma consultărilor cu partidele şi formaţiunile parlamentare, care au avut loc la Palatul Cotroceni.

PNL, PSD, UDMR și reprezentanții minorităților au mers împreună la consultări, după ce au finalizat duminică discuţiile privind formarea noului guvern. USR a refuzat să se mai prezinte la discuții. Liderii AUR au stat doar câteva minute la discuții cu șeful statului.