USR PLUS a numit-o secretar în MAI pe o fostă polițistă pensionată la 42 de ani

28 Ian 2021 | scris de Monica Pavelescu

USR PLUS o propune pe Irina Alexe pentru funcţia de secretar de stat în Ministerul Afacerilor Interne, funcție pe care a mai ocupat-o și în 2016, în guvernarea Cioloș.

USR PLUS a numit-o secretar în MAI pe o fostă polițistă pensionată la 42 de ani

Irina Alexe a mai fost în atenția opiniei publice în urmă cu câțiva ani după ce s-a aflat că în 2016 s-a pensionat la doar 42 de ani, pensia ei fiind de 13.000 de lei în acea perioadă.

Evoluția sa profesională fulminantă era considerată ca fiind asigurată de protecția lui Vasile Blaga, scrie Hotnews.

USR PLUS spune despre Alexe că are o ”experienţă îndelungată juridică şi administrativă”, fiind ofiţer timp de 20 de ani în structura centrală a Ministerului Afacerilor Interne, din care ultimii zece ani făcând parte din conducerea ministerului.

În februarie 2016 a fost numită secretar de stat în cadrul Secretariatului General al Guvernului. În momentul numirii era secretar general adjunct in Ministerul Afacerilor Interne. În septembrie 2016 s-a întors la Ministerul de Interne, dar pe funcție de secretar de stat. În 2019 a ajuns în conducerea PLUS.

La doar 35 de ani, Irina Alexe a devenit cel mai tânăr chestor din Poliția Română. Meritul care să-i fi asigurat ascensiunea în această funcție a fost pus la îndoială în condițiile în care este vorba despre un grad profesional care se obține extrem de greu. Numirile sale pe funcții înalte au fost puse pe seama apropierii sale de Vasile Blaga.

Nu este singurul caz de tânăr pensionar care va ocupa o funcție în Guvernul Cîțu. Silviu Gabriel Barbu, fost judecător la Curtea de Apel București, pensionat anul trecut, la 50 de ani, tocmai a fost numit șef al Corpului de Control al prim-ministrului.

Silviu Gabriel Barbu este absolvent al Colegiului Național de Informații din cadrul Academiei Naționale de Informații Bucuresti, în 2015, și unul la Colegiul Naţional de Apărare Bucureşti în 2007.


CLICK - Follow us on Google News