Klaus Iohannis, după căderea Guvernului: Primul pas spre anticipate a fost făcut

05 Feb 2020 | scris de Monica Pavelescu

Preşedintele Klaus Iohannis a declarat, în această seară, la Palatul Cotroceni, că ar vrea ca partidele politice să înțeleagă momentul politic și să meargă spre alegeri anticipate, care să stabilească o majoritate parlamentară care să ofere guvernului susținerea necesară reformelor.

Klaus Iohannis, după căderea Guvernului: Primul pas spre anticipate a fost făcut

”Cred că e momentul să ne gândim ce avem momentan în spaţiul politic. Vedem un guvern liberal care vine cu foarte mult entuziasm pe un val popular pozitiv, confirmat de sondajele publice. E un guvern care vrea să facă reforme, să ia măsuri pentru români. pe scurt, un guvernc are să repună România în normalitate. 

Pe de altă parte, avem o majoritate PSD-istă, supărată, frustrată, pentru că a pierdut guvernarea, care evident se opune cu tot ce are acestor încercări de a îmbunătăţi guvernarea de la noi. Din cauza PSD, Guvernul nu va mai putea coontinua reformele începute.

E o situaţie de aşteptat după ce anul trecut la europarlamentare, la moţiunea de cenzură împotriva Guvernului PSD-işt, la alegerile prezidenţiale, s-a văzut. Baronii roşii vor înapoi la banul public. Azi s-au găsit suficienţi care au votat moţiunea depusă de PSD, pe o speţă care ar fi îmbunătăţit democraţia. 
 
Acum românii se uită şi se întreabă: ce va fi? Pot să vă spun foarte clar: lucrurile merg maid eparte. Instituţiile sunt solide. Guvernul va rămâne în funcţie, lucrurile se vor mişca şi mai departe. Nu e cazul să credem că acum vom intra într-o situaţie fără ieşire.

Instituţiile vor funcţiona. Eu sunt garantul că instituţiile vor funcţiona pentru români. E nevoie de câţiva paşi politici. Ei vor fi făcuţi într-o succesiune rapidă. Convoc mâine partidele la ora 12. Mâine seară, după consultări, probabil voi anunţa deja persoana desemnată pentru noul Guvern.

Întrebarea e cum va continua politica guvernamentală. Eu am fost şi rămân adeptul anticipatelor. Îmi doresc să intrăm într-o logică spre anticipate. dacă constat că aprtidele nu vor acest lucru sau nu reuşesc să facă acest lucru, voi insista să fie un guvern cu o agendă reformatoare, un guvern construit în juruş PNL. După părerea mea e inadmisibil să pierdem timpul şi nervii pentru că nu vrea PSD. 

Trebuie să avem o majoritate parlamentară care să sprijine efortul de reformare. Avem resurse şi partide care sunt construite democratic, care vor să se implice. Da, mă voi implica în continuare pentru a construi după alegerile parlamentare pentru o majoritate solidă care să vină cu reforme în beneficiul românilor. Primul pas spre anticipate a fost făcut. următorul pas va fi făcut mâine. Apoi, voi reveni pentru următorii paşi”, a declarat Klaus Iohannis.


CLICK - Follow us on Google News