Ludovic Orban, din nou fără mască și fumând, la o ședință de Guvern

31 Mai 2020 | scris de Monica Pavelescu

La nici două zile după apariția imaginii în care Ludovic Orban și alți patru membri ai Guvernului sunt surprinși la o agapă în biroul premierului, o altă fotografie a început să circule pe rețelele de socializare.

Ludovic Orban, din nou fără mască și fumând, la o ședință de Guvern

În imagine, Ludovic Orban apare în aceeași ipostază, fumând și fără a purta masca de protecție, de data aceasta în sala de ședințe a Guvernului.

Ca și în cazul precedent, fotografia a fost postată pe Facebook de fostul jurnalist Cristian Vasilcoiu, un apropiat al Olguței Vasilescu.

”Din categoria învățămintele premierului Orban către popor, azi lecția Reguli de igienă: se fumează și în sala de ședințe de Guvern!”, a comentat Vasilcoiu noua imagine.

Contactat de cotidianul Libertatea, Cristian Vasilcoiu a declarat că fotografia a fost primită de la o sursă de-ale sale și că nu are detalii despre când și circumstanțele în care a fost făcută.

”Nu știu exact când a fost făcută fotografia, dar e clar că în perioada aceasta după cum se văd măștile. Am primit poza pe surse, ca și pe prima, dar sunt surse diferite. Cel care mi-a trimis-o a vrut să arate că, de fapt, nu a fost o excepție doar de ziua lui Ludovic Orban”, a spus fostul consilier al Olguței Vasilescu.

Din unghiul în care a fost făcută imaginea, se pare că ea a fost realizată de cea de-a doua persoană care stătea în dreapta sa la ședința de Guvern.

Poliţia Capitalei a confirmat, sâmbătă seara, că cinci membri ai Guvernului, care au petrecut în biroul lui Ludovic Orban, au primit amenzi în valoare totală de 12.000 de lei, pentru nepurtarea măștii de protecție sanitară şi pentru fumat în spații închise.

După prima poză devenită virală vineri, Guvernul a anunţat, sâmbătă, printr-un comunicat oficial, că prim-ministrul Ludovic Orban a achitat prin intermediul platformei ghiseul.ro, două amenzi în valoare cumulată de 3.000 de lei, la cuantumul maxim prevăzut de lege, pentru fumat și nepurtarea măștii în spații închise.


CLICK - Follow us on Google News