Petre Daea, despre gândaci în alimentație: Cum dracu’ să îl bagi în gură?
Petre Daea, ministrul Agriculturii, a comentat directiva Comisiei Europene de a introduce pe piaţa UE, ca ingredient alimentar, anumite insecte.
”Aţi crede dumneavoastră că noi ne-am apucat de gândacul de bucătărie… Dumneavoastră aţi văzut vreodată gândaci de bucătărie?
Mai vezi şi pe scările blocului. Nici nu îţi vine să intri în bloc, cum dracu să-l bagi pe ăsta în gură?”, a declarat Petre Daea, la Antena 3.
Întrebat dacă nu există riscul ca UE să impună să nu mai mâncăm carne de porc, ci altceva, ministrul a răspuns:
”Saliva nu porneşte de la directivă. Saliva porneşte de la gust. Dacă salivaţi pentru gândac, îl mâncaţi. Nu vă opreşte nimeni”.
Petre Daea a completat că trebuie ”să ne păstrăm identitatea, tradiţia, patrimoniul gastronomic şi să îl valorificăm în acelaşi timp”.
Comisia Europeană a aprobat la 1 iunie şi la 12 noiembrie 2021 introducerea pe piaţa UE, ca ingredient alimentar, a viermelui de făină, respectiv a lăcustei migratoare.