Botoșani. Un primar apare pe bannere și cu PSD și cu PNL: «Așa-i în campanie, oamenii nu pot să fie de aceeași culoare»

O situație ce dovedește degringolada instalată în lumea politică din România se petrece într-o comună din Botoșani, unde primarul apare pe bannere electorale atât cu candidatul PSD cât și cu cel al PNL-ului, principalii adversari politici pentru președinția Consiliului Județean Botoșani, scrie siteul botosaneanul.ro.

Iar explicația edilului te lasă fără replică…

Suharău e comuna natală a președintelui PNL Botoșani, Costel Șoptică. Acolo, comunitatea este condusă de mulți ani de primarul independent Marcel Chelariu, care anul acesta are în comună bannere atât cu Doina Federovici (PSD), cât și cu Costel Șoptică (PNL).

Conform sursei citate, comuna ar fi plină de astfel de afișaje, din 50 în 50 de metri fiind văzuți când Costel Șoptică, când Doina Federovici. 

”Eu am pus bannere cu dl primar și cu mine, în urmă cu două săptămâni. Dacă dl primar a luat decizia să pună cu d-na Federovici înseamnă că este opțiunea dânsului și nu mai am ce comenta. Ce pot să comentez? Am fost în urmă cu două zile, o să iau la picior toată comuna. Este o independență pe care nu o înțeleg, nu credeam că va face așa ceva”, a declarat liderul PNL Botoșani, Costel Șoptică.

În schimb, primarul din comuna Suharău nu vede nicio problemă. El spune că așa a reușit să satisfacă pasiunea politică a tuturor locuitorilor din comunitate.

”Știți cum este în campanie, oamenii nu pot să fie de aceeași culoare toți. Și eu știu foarte bine opiniile din Suharău. Sunt oameni care înclină spre dreapta, către PNL și în discuțiile cu mine așa o să voteze, pentru PNL.

Sunt oameni care nu votează niciodată cu PNL și votează PSD. Deci nu este un inconvenient din punctul acesta de vedere. Așa-i normal, dacă-s independent nu ar trebui așa să fac?”, a declarat primarul Marcel Chelariu, citat de botosaneanul.ro.