Reacția lui Ludovic Orban, după apariția fotografiei cu agapa din biroul de la Guvern

30 Mai 2020 | scris de Monica Pavelescu

O imagine "scăpată" pe Internet din biroul premierului  Ludovic Orban prezintă o parte a membrilor Executivului care  se relaxează fără măști de protecție, beau alcool și fumează.

Reacția lui Ludovic Orban, după apariția fotografiei cu agapa din biroul de la Guvern

În imaginea care a dezmorțit internetul românesc apar, la o agapă de birou, Lucian Bode, ministrul Transporturilor, vicepremierul Raluca Turcan, premierul Ludovic Orban, Virgil Popescu, ministrul Economiei și Bogdan Aurescu, ministrul de Externe.

Pe masă se află pahare de șampanie și o frapieră, Orban fumează și are un pahar de bere în față, Popescu are un pahar de whisky în mână, iar Aurescu fumează un trabuc, cu mănuși.

La reuniunea din biroul  premierului se mai aflau Ionel Dancă, cel care a făcut publică imaginea, din greșeală, Cristian Barbu și alte persoane  apropiate premierului. 

Forțat de împrejurări, Ludovic Orban încearcă să clarifice contextul în care a fost făcută fotografia, precizând că poza a fost făcută cu într-un moment în care își sărbătorea ziua de naștere şi că, dacă este nevoie, va plăti amenda pentru că a fumat într-un spaţiu închis.

”Este o poză de ziua mea, după ora 15 că eram cu mai mulţi colegi de-ai mei, mi-au făcut o surpriză şi au venit să-mi ureze «La mulţi ani!». După ce au venit i-am servit, vedeţi că sunt farfurii pe masă. I-am servit cu o gustare, cu un pahar de bere, de whisky.

Faptul că nu purtam mască se datora în primul rând faptului că eram după ce mâncasem şi îi servisem pe colegi cum e firesc

Sunt fumător. Mi se întâmplă să fumez. Era o ocazie de ziua mea, la care am avut nişte invitaţi şi la care am permis să se fumeze. Recunosc. Asta este. Dacă e nevoie plătesc amenda, nu mă dau în lături. Greşeala e umană. Ni se întâmplă multora", a declarat premierul Ludovic Orban.


CLICK - Follow us on Google News