Reportaj Recorder. Cum se numesc pilele din partid, fără calificare, în ministerul Mediului - video

20 Apr 2021 | scris de Monica Nistor

Jurnaliștii de la Recorder publică o nouă anchetă în care ne este dezvăluit, în toată splendoarea sa, sistemul de interese ce însoțește actul de guvernare.

Reportaj Recorder. Cum se numesc pilele din partid, fără calificare, în ministerul Mediului - video

Până la urmă, după prezentarea atâtor dovezi, din timpul mai multor regimuri, instaurarea unor oameni de încredere în poziții cheie, bine remunerate, în diferite structuri economice pare să fie singurul lucru care-i motivează pe politicieni. 

Ce lipsește clasei politice românești e un simț al onoarei, cel care i-ar fi făcut să aleagă pentru funcțiile respective niște oameni care să îndeplinească măcar minime calificări profesionale, sau, dacă urmărim discursul unora dintre decidenți, să fie obișnuiți măcar să gândească.

După ce Recorder a prezentat cum stau lucrurile în Apele Române, a venit rândul să ne delectăm cu cele din ministerul Mediului...

Recorder a intrat în posesia unor înregistrări care arată cum mai mulți șefi de direcții silvice din întreaga țară au fost schimbați din funcție în urma unei campanii de șantaj coordonate de la vârful ministerului Mediului.

Din înregistrări rezultă că omul care a pus în practică această operațiune a fost secretarul de stat Gelu Puiu, care și în prezent ocupă aceeași funcție.

Fără modestie, Puiu se spune că s-ar fi lăudat în fața apropiaților că a schimbat peste 20 de directori din sistemul silvic folosind aceeași metodă: amenințându-i cu controale care sigur vor descoperi o neregulă.

Mai departe, Gelu Puiu îi raporta fostului ministru Costel Alexe, care se interesa dacă funcțiile din țară au fost eliberate.

Este o nouă dovadă că politizarea instituțiilor publice continuă și este girată de la cel mai înalt nivel....


CLICK - Follow us on Google News