Teodor Meleşcanu, fost şef SIE: I-am spus lui Victor Ponta că nu poate câştiga alegerile prezidenţiale din 2014 

29 Noi 2021 | scris de Cristina Romanescu

Teodor Meleşcanu, fost director al Serviciului de Informaţii Externe, susţine că l-a avertizat pe Victor Ponta, în anul 2014, că nu poate câştiga alegerile prezidenţiale deoarece „lucrurile stau altfel”.

Teodor Meleşcanu, fost şef SIE: I-am spus lui Victor Ponta că nu poate câştiga alegerile prezidenţiale din 2014 

Fostul şef al SIE a vorbit despre o întâlnire pe care a avut-o (în 2014 - N.R.) cu Victor Ponta şi socrul acestuia, Ilie Sârbu, la care le-a spus că Ponta nu are cum să câştige alegerile prezidenţiale.

”Victor Ponta era în campania electorală atunci ... Eu personal am avut o discuţie cu Victor Ponta şi socrul său la Vila Lac 1 şi i-am spus foarte clar şi deschis că nu poate fi ales şi nu poate câştiga alegerile pentru că lucrurile stau altfel.

Era un punct de vedere ca rezultat al informaţiilor din toate părţile. În calitate de şef SIE ştiam că nu va câştiga şi i-am zis. A zis că bine, vom merge înainte. I-am zis că nu e bine să candideze pentru că nu va câştiga. Sunt informaţiile mele, nu sunt pentru televizor”, a spus Meleşcanu.

Teodor Meleşcanu a vorbit şi despre acuzaţiile aduse lui Victor Ponta de către fostul preşedinte Traian Băsescu. Şeful statului susţinea că Ponta a fost agent acoperit în perioada 1997-2001. De comentat e faptul că șeful SIE spune că l-a averitzat pe Băsescu despre faptul că desconspirarea unui agent reprezintă o faptă penală...

Teodor Meleşcanu a spus că descoperirea unui ofiţer de informaţii este faptă penală şi că i-a scris trei scrisori lui Băsescu pentru a-i explica acest lucru.

”Dacă e vorba de agenţi sub acoperire, nu-i cunosc, nu le ştiu numele şi nu ştiu cine sunt. Potrivit legii, descoperirea unui ofiţer de informaţii este faptă penală.

I-am făcut lui Traian Băsescu o scrisoare în care i-am prezentat toate prevederile legale.

Pe cei acoperiţi nu-i ştie nimeni, decât o persoană care i-a luat în primire. Altfel ar fi o mascaradă cu ceea ce înseamnă agenţii acoperiţi”, a spus Meleşcanu, la Kanal D.
 


CLICK - Follow us on Google News