Tismăneanu, despre Iohannis: Prostia îi va veni de hac mai rapid decât cred mulţi

24 Oct 2021 | scris de Cristina Romanescu

Klaus Iohannis a început să încaseze lovituri mai dure din partea celor care până nu de mult îi erau cei mai înflăcărați susținători...

Tismăneanu, despre Iohannis: Prostia îi va veni de hac mai rapid decât cred mulţi

Comentatori, editorialiști, analiști politici, ”influensări”, majoritatea celor care l-au ridicat din primăria sibiană și l-au pus ca pe-un izbăvitor în fruntea statului, dau cu înverșunare în piedestalul pe care i l-au construit.

Aproape că nu mai ai loc unde să-l critici pe Iohannis de cei care-l lăudau!

Probabil că tot ei ne vor îndrepta către o altă soluție nemaipomenită, un alt moment de resetare a societății românești, o altă perioadă de speranțe, vise, care, inevitabil, scrisă de aceeași oameni, va avea același deznodământ.

Se alătură acestei pleiade și politologul Vladimir Tismăneanu, cel care pornise la începuturile primului mandat al lui Iohannis la construcția unui muzeu al comunismului.

Tismăneanu trimite public un mesaj extrem de critic la adresa lui Klaus Iohannis, declarând că şeful statului este “omul serviciilor” şi că acesta “va pierde mai curând şi mai rapid decât cred mulţi” din cauza “prostiei”.

“Emil Constantinescu a ieşit din jocul politic spunând că a fost învins de sistem. Mai exact, de servicii. Traian Băsescu a fost convins că le controlează. Era o intenţie, nu şi o realitate.

Când a înfiinţat Comisia Prezidenţială, mi-a spus, asigurându-mă de sprijinul său pentru deplinul acces la arhive: 'Nu există secrete pentru şeful statului român'. Era, eventual, un deziderat.

Inventat de monstruoasa coaliţie USL şi îndatorat serviciilor, fostul primar din Sibiu a jucat, cu teatrală infatuare, rolul de preşedinte. Pe el nu l-au învins serviciile, era sowieso omul lor.

Altceva i-a venit de hac, ceva care îl va pierde mai curând şi mai rapid decât cred mulţi: Prostia”, a scris Tismăneanu, sâmbătă seara, într-o postare pe pagina sa de Facebook.

La scurt timp după această postare, Tismăneanu a revenit cu un nou atac la preşedinte, afirmând că liderul de la Palatul Cotroceni ar avea o “existenţa larvară, buimacă, de popândău plasat în cuşca leilor” şi este “sensibil ca un capac de veceu”.

“Unde sunt serviciile mele, care le-am avut? Pariez că bietul Iohannis nu înţelege nimic din ceea ce se petrece. Îşi continuă existenţa larvară, buimacă, de popândău plasat în cuşca leilor.

Amăgit de helwigii sălăjeni, conjudeţenii lui Măgureanu, a crezut că ne fraiereşte, dar, în fapt, el a fost cel fraierit. L-au lăsat să creadă că este un actor real. Aiurea, a fost perfecta fantoşă.

Edi e omul lui Felix. La fel şi Dudu, care l-a născocit pe Edi. Ştiu exact despre ce vorbesc. Iohannis e omul fără însuşiri, afinităţi, loialităţi şi sentimente. Este un sloi de gheaţă. Un ţurţure. Trăieşte moluscos, prin ţâfnă, ranchiună şi pizmă. Aţi simţit vreodată atingerea unei meduze? Atunci ştiţi despre ce vorbesc.

Îmi aminteşte de o expresie a lui Salinger din 'De veghe-n lanul de secară': 'Sensibil ca un capac de veceu'. Dar, în acest timp, se moare pe capete în România, ţara devenită cimitir…”, a adăugat politologul.


CLICK - Follow us on Google News