Traian Băsescu, despre situația politică: «Asta nu mai e țară! Nu mai știe nimeni cine are majoritate»

05 Feb 2020 | scris de Monica Pavelescu

Traian Băsescu a comentat situația politică din România creată de demiterea Guvernului Orban, caracterizând-o drept ”ridicolă”, pentru că nu înțelege de ce, dacă tot s-au dorit alegeri anticipate, s-a oprit această procedură după demiterea Cabinetului Dăncilă.

Traian Băsescu, despre situația politică: «Asta nu mai e țară! Nu mai știe nimeni cine are majoritate»

Fostul președinte a mai atras atenția că pe lângă demiterea guvernului, în țară mai sunt și alte probleme, un exemplu fiind Justiția, care ”nu funcționează, e oprită, supărată pe viață...”. ”Asta nu mai e țară!”, concluzionează Traian Băsescu.

”Am ajuns la o situație de un ridicol absolut. PSD-ul și-a dat jos guvernul de două ori, că avea un interes unul dintre liderii partidului, acum i-a trăsnit prin cap președintelui că vrea alegeri anticipate în care câștigă 3 luni, nu mai mult, și hotărâm că și guvernul Opoziției trebuie să cadă...

Asta nu mai e țară! Gândiți-vă că acum avem așa – un guvern căzut, interimar, o Justiție care nu funcționează, oprită, supărată pe viață... Nu mai știe nimeni cine are majoritate. PSD-ul sau PNL-ul? PNL-ul a avut-o acum două luni, azi o are PSD-ul.

Toate instituțiile statului sunt într-un soi de vârtej și nimeni nu-l oprește, dimpotrivă, pare a fi accelerat de toți cei implicați. Ori, este un moment... La noi acasă ne dăm foarte greu seama de importanța momentului. 

Acum, la Bruxelles se discută bugetul pentru exercițiul 2021-2027. Acolo trebuie trimiși oameni pe picioarele lor. În Consiliul European, unde este președintele, se stabilește procentul de contribuție. Că o fi 1, că o fi 1,1 sau 1,2-1,3, dar repartizarea banilor se stabilește în Consiliul Uniunii Europene, acolo unde sunt guvernele, miniștrii...

Ce ministru interimar poate merge să spună ”domnule, mie îmi trebuie intacte fondurile de coeziune”?

Dacă țineam morțiș prin absurd la alegeri anticipate, duceam procedura de la căderea Guvernului Dăncilă, nu mai lăsam două luni ca să declanșez alegeri anticipate”, a declarat Traian Băsescu la Digi 24.


CLICK - Follow us on Google News