USR cere oprirea finanțării mass media din bani publici. «Banii ar fi bine să ajungă la oamenii bolnavi din România, nu la moguli»

USR a propus câteva amendamente la OUG prin care mass media sunt finanțate pentru a difuza spoturi despre coronavirus.

USR cere ca cele 40 de milioane de euro din campania Guvernului să se ducă nu către instituțiile media, ci către bolnavi.

Deputații USR Iulian Bulai și Cătălin Drulă au depus deja amendamentele la Ordonanța de Urgență a Guvernului privind campania de informare, care mâiine intră la Comisia de cultură și mass-media din Senat, urmând ca în perioada următoare să intre în plen, scrie Pagina de media.

Cei doi deputați USR nu sunt de acord nicio cu eventuala prelungire a campaniei Guvernului, în cazul în care nu se cheltuiesc cele 40 de milioane de euro în cele patru luni de campanie.

"Inițiativa este bună, în sensul că trebuie să sprijinim presa prin fonduri pentru jurnalism de investigație și anchete, nicidecum din fonduri pentru a face reclamă plătită de Guvernul României în perioada de precampanie electorală.

În acest context am considerat că acești bani ar fi bine să ajungă la oamenii bolnavi din România, nu la moguli. Dacă erau acordați pe alte criterii decât ratingul, era altă situație, dar așa nu acoperă motivul pentru care sumele au fost acordate.

Motivul a fost de informare pentru măsuri ale Guvernului pe timp de pandemie. Poate mai bine era să se încurajele materiale care să urmărească ce se întâmplă în spitală, dacă sunt abuzuri în spitale în timpul pandemiei. Sau să se asigure transparentizarea achizițiilor publice", a declarat Bulai.