Politicianisme. Vela, explicație: «Primarii PSD stârneau credincioșii să asalteze bisericile»

15 Apr 2020 | scris de Monica Pavelescu

Politicienii români par să fie din ce în ce mai rupți de realitate, cea în care populația începe să resimtă criza economică generată de epidemia de infecții cu noul coronavirus, și așteaptă măsuri coerente pentru a o contracara.

Politicianisme. Vela, explicație: «Primarii PSD stârneau credincioșii să asalteze bisericile»

În schimb, se pare că avem parte de aceleași conflicte politicianiste și de dorințe tuturor de a câștiga capital de imagine, de a ne dovedi că au vocație de ”eroi ai neamului”, viziune, chiar și în aceste momente de tulburare socială...

Într-o intervenție pe care a avut-o la  Digi24, ministrul de Interne, Marcel Vela, a declarat la că atât președintele cât și premierul au fost de acord cu protocolul semnat cu Biserica Ortodoxă care stabilește modul în care oamenii vor primi lumină în noaptea de înviere, dar și regulile de împărțire a Sfintelor Paști.

Vela a mai precizat că avea informații că primari PSD incitau oamenii să meargă în număr mare la biserică, motiv pentru care a decis să ia aceste măsuri, la propunerea Bisericii.

"E un fake news că e un scandal și lumea e nemulțumită. Președintele a fost de acrod cu acest lucru, la fel ca și prim-ministrul Orban. Aceste măsuri vreau să vă asigur că vin în sprijinul populației.

Dacă nu am fi luată această decizie, în noaptea de înviere ieșeau mulți oameni și era imposibil să fie opriți de forțele de ordine. Plus că dacă am fi luat decizia de a îi opri am fi născut multe polemici între oameni și forțe de ordine. Oamenii n-ar fi înțeles, din credință că sunt Sfintele Paști s-ar fi dus la Biserică (...)

Pentru sâmbătă sunt suficient de mulți cetățeni de bine din alte partide care vor să facă mici diversiuni care să ducă la un fel de 10 august, să stârnească credincioșii să asalteze bisericile. Eu nu am vrut să se ajungă la asta în care cetățenii stârniți de primari PSD-iști se duceau grămadă la biserică. Aveam informații în acest sens”, a declarat ministrul de Interne.

Vela susține că măsurile luate nu vor duce la o răspândire a coronavirusului, după ce ministrul Sănătății a declarat la Digi24 că ar fi optat pentru ca românii să păstreze măsurile de autoizolare la domiciliu.

”Ministrul Sănătății nu a spus că nu e de acord, a invocat doar măsurile de protecție și restricție, lucru cu care și eu sunt de acord 100%, tocmai din acest motiv am luat decizia de aseară. Pentru a opri răspândirea cu coronavirus. (...)

Pentru a evita aglomerația am convenit împreună cu BOR să găsim o cale de mijloc astfel încât să rezolvăm toate nevoile. Vom trece cu bine peste acest eveniment. Nu riscăm ca sărbătoarea să agraveze răspândirea virusului”, a mai declarat ministrul.


CLICK - Follow us on Google News