Jucătorii echipei Poloniei au refuzat să îngenuncheze în semn de susținere pentru Black Lives Matter

02 Apr 2021 | scris de Monica Nistor

Jucătorii echipei naționale de fotbal a Poloniei au refuzat să îngenuncheze, în semn de adeziune la mișcarea Black Lives Matter, înaintea meciului cu Anglia, disputat miercuri, 31 martie.

Jucătorii echipei Poloniei au refuzat să îngenuncheze în semn de susținere pentru Black Lives Matter

În timp ce jucătorii englezi erau în genunchi, cei din naționala Poloniei au preferat să atragă atenția asupra inscripției "UEFA Respect”, aflată pe mâneca stângă a tricoului, parte din campania desfășurată de Federația Europeană împotriva rasismului şi xenofobiei.

Anterior, președintele Federației Poloneze de Fotbal a explicat că echipa reprezentativă nu intenționează să îngenuncheze, deoarece consideră că acest subiect nu îi interesează și există probleme mult mai importante în lume.

Federația de Fotbal din Polonia a emis un comunicat de presă în care explică gestul jucătorilor înainte de meciul de calificare pentru Cupa Mondială 2022, care se desfășoară la Wembley.

”Federația de fotbal informează că jucătorii echipei naționale poloneze, înainte de meciul împotriva Angliei de la Wembley, au luat o poziție neutră și apolitică față de inițiativa Black Lives Matter.

În același timp, subliniem că toți reprezentanții polonezi sunt solidari împotriva oricăror manifestări de rasism.

În activitățile noastre am fost întotdeauna ghidați de respectarea principiilor egalității, toleranței și drepturilor egale, indiferent de locul naşterii, culoarea pielii, religia și punctele de vedere politice.

De când mișcarea Black Lives Matter a căpătat notorietate, odată cu moartea lui George Floyd în mâinile ofițerilor de poliție americani, în mai anul trecut, sportivi din întreaga lume îngenunchează înainte de a da startul partidelor, pentru a arăta sprijinul pentru lupta împotriva rasismului.


CLICK - Follow us on Google News