Pompierii din Craiova au ajuns la Pediatrie în locul Spitalului de Psihiatrie. «Greșiră adresa! Măăă, nu aici arde!»

09 Mar 2021 | scris de Monica Nistor

În momentul în care a izbucnit incendiul la Spitalul de Psihiatrie, reprezentanţii ISU au trimis la faţa locului 10 autospeciale. Nu toate, însă, au ajuns la destinație...

Pompierii din Craiova au ajuns la Pediatrie în locul Spitalului de Psihiatrie. «Greșiră adresa! Măăă, nu aici arde!»

”Incendiu la Spitalul de Psihiatrie din spatele Parcului Romanescu. La faţa locului au fost trimise doua subunităţi de intervenţie, Detaşamentul 1 şi 2 Pompieri Craiova cu 6 autospeciale de lucru cu apă şi spumă, 2 autospeciale de lucru la înălţime, 1 descarcerare grea şi 1 ambulanţă tip B.

La sosirea echipajelor la locul intervenţiei, au fost găsiţi 18 pacienţi şi 5 cadre medicale  autoevacuate, un  pacient fiind evacuat de salvatori. Trei cadre medicale care au suferit fracturi au fost transportate la spital".

Acestea sunt primele informaţii pe care ISU le-a furnizat jurnaliștilor, la o oră după izbucnirea incendiului. 

Ceea ce nu au spus reprezentanţii ISU a fost că din cele două subunităţi de intervenţie, doar una a ajuns la locaţia corectă.

Trei autospeciale au nimenit în curtea altui spital, cel de Pediatrie Copii, iar informaţia a fost furnizată de un bărbat care a observat că pompierii au greşit adresa.

”Măăă, nu aici arde, la Psihiatrie duceţi-vă... Uite-i, domne, ce fac? Greşiră adresa...", au strigat imediat mai mulţi oameni care au ieşit afară alertaţi de sirene. 

”Echipajele de salvare au fost direcţionate către spitalul de la Parc, nu li s-a spus că trebuie să meargă la Psihiatrie, au crezut că este vorba de Spitalul de Pediatrie.

Acest lucru nu a afectat cu nimic intervenţia. Aceste echipaje au fost trimise pentru a sprijini intervenţia pompierilor care ajunseseră deja la faţa locului.

Au şi fost retrase destul de repede pentru că, din fericire, nu am avut de-a face cu un incendiu de proporţii", a declarat Florin Cocoşilă, purtătorul de cuvânt al ISU Dolj.


CLICK - Follow us on Google News