Câtă determinare! Accidentată, o atletă japoneză nu a abandonat, terminând cursa târându-se - video

27 Oct 2018

O atletă japoneză a oferit lumii întregi un moment eroic, dând dovadă de un spirit de sacrificiu ieșit din comun, terminând cursa în genunchi, după ce a suferit o accidentare.

După ce s-a accidentat spre finalul ștafetei sale, Rei Iida nu a acceptat să se considere înfrântă în cursa de maraton la care participa, continuând să parcurgă, în genunchi, distanța rămasă din cursă.

Studentă, în vârstă de 19 ani, Iida și-a fracturat piciorul drept spre finalul ștafetei sale, camerele televiziunii care transmitea în direct cursa de maraton surprizând-o târându-se pe marginea șoselei, încurajată de o coechipieră de-ale sale.

În ciuda dorinței acerbe a tinerei atlete japoneze de a termina cursa, organizatorii au primit numeroase critici pentru că nu i-au curmat supliciul și i-au permis să continue întrecerea.

«M-am luptat foarte mult cu luarea deciziei de a o opri din cursă, dar am simțit că procedând altfel i-aș fi spulberat și visul care o purta mai departe, spre linia de finish», a declarat responsabilul cu organizarea cursei.

După ce a terminat cursa, Iida a fost transportată la spital, medicii estimând că are nevoie de patru luni pentru a se recupera. 

Și încă ceva, ce doar japonezii o pot face, Iida și-a cerut scuze antrenorului și echipei sale pentru performanța slabă obținută...

SHARE