Povestea inelului pierdut în America, regăsit după aproape 50 de ani în Finlanda

20 Feb 2021 | scris de Anita Raicu

Povestea unui inel pierdut în urmă cu aproape 50 de ani în Statele Unite şi regăsit, de curând, în cealaltă parte a lumii, în Finlanda, face furori peste ocean. 

Povestea inelului pierdut în America, regăsit după aproape 50 de ani în Finlanda

Inelul, un cadou din partea unui tânăr american pentru iubita lui - şi viitoarea soţie - a fost descoperit de un localnic într-un parc din Finlanda. Nimeni nu ştie, și e greu de crezut că va afla vreodată cineva, cum a ajuns inelul tocmai acolo, dar, după aproape 50 de ani, bijuteria este din nou în mâinile proprietarei de drept.

În urmă cu 47 de ani, Debra - o americancă din statul american Mâine - a primit inelul cadou de la prietenul ei, Shawn, la scurt timp după ce acesta a invitat-o la prima întâlnire.

Era vorba despre un inel de absolvent, gravat cu iniţialele lui Shawn, cel care mai târziu avea să-i devină soţ.

La scurt timp după ce l-a primit cadou, Debra a pierdut inelul în toaletă unui magazin din Portland, după ce-l scosese de pe deget pentru a se spăla pe mâini.

”L-am pus pe marginea chiuvetei. Când mi-am dat seama că l-am uitat, m-am întors... dar nu mai era acolo”, spune Debra McKenna.

Povestea de dragoste a mers mai departe, cei doi s-au căsătorit şi au avut trei copii. În urmă cu trei ani, Shawn s-a îmbolnăvit de cancer și a murit. 

Debra nu se aştepta să mai vadă vreodată inelul, dar a fost anunțată de foștii colegi ai soțului său că a fost găsit în micul orășel finlandez Kaarina, de un localnic care l-a descoperit cu ajutorul unui detector de metale, în parc.

Finlandezul a fost curios să afle cui i-a aparținut și a contactat o asociație a foștilor elevi ai instituției de învățământ al cărui nume era gravat pe inel, și astfel a fost identificat proprietarul.

Debra a primit inelul prin poştă, cu câteva zile înainte de Sfântul Valentin, cam în aceeaşi perioadă în care soţul ei a invitat-o pentru prima oară la o întâlnire, în urmă cu 47 de ani.

”În această lume plină de întâmplări negative, e emoționant să vezi că mai există oameni cu suflet, gata să depună efort pentru o persoană necunoscută. Sunt încă mulți oameni buni peste tot în lume și avem nevoie de ei”, a mai declarat Debra McKenna.


CLICK - Follow us on Google News