3dots.ro

Povestea impresionantă a absolventului cu 10 pe linie, care a făcut zilnic naveta 40 km, între oraș și satul natal

Povestea impresionantă a absolventului cu 10 pe linie, care a făcut zilnic naveta 40 km, între oraș și satul natal

Gabriel Rusu a fost  în acest an șeful promoției de absolvenți ai Liceului Teoretic ”Ion Luca”, din Vatra Dornei, județul Suceava.

În mod absolut meritoriu, în toti cei patru ani de liceu el nu a luat niciodată o altă notă decât 10., dar e bine de știut că la baza performanței sale stau sacrificii inimaginabile…

Gabriel Rusu este din satul Ciocănești și în toată perioada liceului a făcut în fiecare zi în care avea cursuri naveta între satul natal și Vatra Dornei, adică 40 de kilometri dus-întors.

”Erau cam 40 de minute dus, 40 de minute întors. Plecam la 7.20 dimineața și ajungeam aproape de 15.00. Mai rău a fost în clasele a IX-a și a X-a, când am prins niște autobuze mici, microbuze aglomerate și mie îmi era rău de mașină.

Microbuze de 20 de locuri în care eram 40 de persoane. Exceptând partea asta, e obositor, dar și frumos, mai ai ocazia să socializezi și devine rutină la un moment dat”, a declarat Gabriel pentru Monitorul de Suceava.

Din fericire, în timpul pandemiei, o perioadă de timp n-a mai fost nevoit să facă naveta, pentru că orele au fost susținute online.

Privind înapoi, Gabriel spune că ar fi preferat să meargă la școală, chiar și în condițiile grele în care făcea acest lucru, pentru că i-a lipsit mult socializarea.

Gabriel Rusu, absolventul de 10 nu are deloc emoții pentru Bacalaureat și așteaptă cu nerăbdare rezultatele. A ales să facă Medicina și se pregătește acum pentru examenul de admitere la Universitatea de Medicină din Iași, ce va avea loc la sfârșitul lunii iulie.

© 2024 - 3DOTS DIGITAL MEDIA BUREAU
Powered by VA Labs