3dots.ro

Un băiețel și-a așteptat, zile bune, tatăl pe holurile unui spital. «Din mâncarea primită, păstra mereu o parte pentru tată»

Un băiețel și-a așteptat, zile bune, tatăl pe holurile unui spital. «Din mâncarea primită, păstra mereu o parte pentru tată»

Din articol:

O întâmplare tristă, care va schimba din temelii modul în care un copil percepe viața s-a petrecut la Spitalul Județean Buzău.

Un bărbat în vârstă de 46 de ani a fost transportat cu ambulanţa la unitatea de primiri urgenţe a Spitalului Judeţean Buzău în stare foarte gravă, cu peritonită generalizată.

Bărbatul locuia alături de fiul său în vârstă de nouă ani, într-un sat din județul Buzău. Nu avea venituri, muncind cu ziua prin sat pentru mâncare.

La sfârșitul săptămânii trecute, bărbatul a început să se simtă din ce în ce mai rău, iar băiatul a cerut ajutorul medicilor. Pentru că nu a putut fi lăsat acasă, în grija unei persoane, cel mic și-a însoțit tatăl, cu ambulanța, la spital, unde a fost internat și el la secția de Pediatrie.

Din nefericire, infecția abdominală a făcut ca tatăl băiatului să nu supraviețuiască intervenției chirurgicale la care a fost supus, dar niciun cadru medical nu a avut puterea de a-i da vestea copilului care aștepta cu nerăbdare să își revadă părintele.

”Cinci zile, băiatul a stat la secția de Pediatrie a spitalului, unde i-au fost asigurate trei mese pe zi. Din mâncarea pe care o primea, păstra mereu o parte, pentru tatăl său.

Tot timpul întreba de tată şi voia să îi ducă de mâncare. A oprit mâncarea lui de la spital, pentru a i-o duce tatălui pentru că ştia că nu mâncase când a venit la spital.

Era trist, îşi lua gândul de la tatăl lui în perioade scurte când se juca sau se mai uita pe tabletă, dar inclusiv ne-a întrebat dacă de pe tabletă îl poate suna pe tatăl lui”, spune Georgiana Dragu, asistent social în cadrul spitalului, citată de stirideiasi.ro.

În cele din urmă, autoritățile au reușit să o găsească pe mama băiatului. Femeia a mărturist că plecase de acasă, de câteva săptămâni, pentru că nu mai suporta certurile și consumul exagerat de alcool al concubinului ei.

”A venit şi mama copilului când a aflat ce s-a întâmplat cu concubinul dumneaei. Mămica nu şi-a pus problema să-l abandoneze şi a arătat deschiderea de a fi alături de copil când acesta va afla vestea morţii tatălui”, a declarat Cristina Niculescu, reprezentant al Direcţiei de Asistenţă Socială.

Până la primirea rezultatelor testelor COVID-19, mama și băiatul vor fi cazați în centrul DGASPC Buzău. Ulterior, autoritățile vor lua o decizie cu privire la locul în care îi va fi cel mai bine copilului.

© 2024 - 3DOTS DIGITAL MEDIA BUREAU
Powered by VA Labs