Succesul cărții de aventuri scrise de un băiețel de 8 ani, strecurată în secret pe un raft al bibliotecii publice

Cu prea mult timp liber petrecut prin casă în timpul vacanței de iarnă, doar e pandemie și carantină, Dillon Helbig, un băiețel de 8 ani din Boise, Idaho, și-a petrecut timpul scriind o carte de aventuri pe care a ilustrat-o tot el, cu creioane colorate

I-a luat patru zile să scrie ”The Adventures of Dillon’s Crismis” (”Aventurile de Crăciun ale lui Dillon”) – povestea în care chiar el ajunge să călătorească în timp sute de ani, până la prima sărbătoare a Zilei Recunoștinței, cu ajutorul unei steluțe din bradul său de Crăciun.

Dorindu-și să își facă cunoscută opera, Dillon a luat cartea cu el cartea atunci când a plecat cu bunica sa la biblioteca orașului și a strecurat-o pe un raft, la categoria ficțiune.

În seara aceleiași zile, Dillon le-a povestit părinților săi ce a făcut. Părinții au sunat la bibliotecă pentru a recupera manuscrisul, dar, cuceriți de poveste și desene, bibliotecarii au spus că merită din plin un rol pe raftul instituției publice. 

Cartea lui Dillin a fost inclusă în catalogul bibliotecii și a fost mutată de la secțiunea de ficțiune la secțiunea romane grafice, datorită numeroaselor ilustrații.

Povestea lui Dillon, care i-a uimit și încântat pe bibliotecari, a stârnit simpatie în SUA, dar și dincolo de granițe, după ce a fost relatată de publicații celebre, precum New York Times, Washington Post și BBC.

Această popularitate a făcut chiar ca la Ada Community Center, biblioteca pe rafturile căreia a lăsat cartea sa, oamenii s-au înscris pe lista de așteptare ca să o poată citi. 

Până la finalul lui ianuarie, 56 de persoane se înscriseseră pe lista de așteptare pentru a citi aventurile de Crăciun ale lui Dillon, iar mulți alți copii vor acum să scrie la rândul lor povești pentru bibliotecă. Mai mult, o scriitoare s-a oferit să țină ateliere de scriere creativă pentru cei mici.

Biblioteca i-a acordat ui Dillon premiul „”hoodini Award” pentru cel mai bun romancier tânăr, creat special pentru el.

Bucurându-se din plin de reacțiile pe care le-a stârnit, Dillon s-a decis că își dorește să continue cariera literară, dar doar până la 40 de ani când vrea să înceapă să creeze jocuri! 🙂