Cum și-a salvat o britanică iubitul din colții unei ursoaice în Făgăraș

09 Iun 2019 | scris de Anita Raicu

Lara şi Andi, doi doctoranzi din Berlin, ea - britanică, el - german, uniți și de pasiunea pentru drumeții montane, au decis să efectueze o călătorie de cinci zile în România, pe trasee din munții Făgăraș. După ce și-au parcat mașina în fața unei mănăstiri vechi, deși spun că au fost avertizați de un preot că traseul ales era destul de periculos, ei și-au continuat drumul. 

Cum și-a salvat o britanică iubitul din colții unei ursoaice în Făgăraș

În a treia zi de drumeție pe munte, în zona Valea Urlei, cuplul a dat peste o ursoaică care avea doi pui. Ursoaica s-a simţit ameninţată şi l-a atacat pe bărbatul de 26 de ani, sfâșiindu-i gamba piciorului drept.

Cu o prezență deosebită de spirit, prietena bărbatului, aflată la câţiva metri în spatele lui, i-a spus să lovească animalul în ochi. Bărbatul a făcut întocmai, ursul s-a speriat şi a plecat.

În urma atacului, turistul a fost grav rănit şi a pierdut mult sânge. Prietena lui solicitat telefonic intervenția unei echipe de salvare, iar elicopter l-a transportat de urgenţă spitalul din Târgu-Mureș, unde chirurgii i-au salvat piciorul apoi a fost transferat la un spital din Germania.

”Am fost de-a dreptul îngrozită când am văzut că ursul l-a atacat pe prietenul meu. Am ţipat continuu şi nu ştiam ce să fac. Mi-am amintit deodată că animalul trebuie lovit în ochi şi i-am strigat prietenului meu să facă acest lucru. El a lovit ursoaica, iar animalul a încetat atacul și s-a îndepărtat”, a declarat Lara pentru Daily Star.

”Am fost într-o stare de şoc, drept urmare nu-mi amintesc cu exactitate durerea pe care am simţit-o. Ştiu doar că ursoaica a apărut brusc la un metru distanţă de mine. A năvălit asupra mea foarte rapid în aşa fel încât n-am avut timp să mă gândesc ce ar fi de făcut. Şi-a înfipt colţii în piciorul meu drept şi m-a tâvălit efectiv.

Am început să strig şi să cer ajutorul, dar nu era nimeni care să poată facă ceva. Ursul m-a abandonat după ce prietena mea, Lara, mi-a zis să lovesc animalul peste ochi. Presupun că am avut noroc că am supravieţuit, dar cred că aş fi fost şi mai norocos dacă nu m-ar fi atacat”, a povestit tânărul atacat de urs. 


Follow us on Google News