Bucurie mare în satul canotoarei de aur Ancuței Bodnar. Pentru ea s-au rugat măicuțele de la o mânăstire ctitorită de Petru Rareș

31 Iul 2021 | scris de Monica Nistor

Mulți oameni din satul natal al Ancuței Bodnar, Vatra Moldoviței, au urmărit cursa terminată cu aur de fiica lor, alături de Simona Radiș, la Olimpiadă, chiar în casa părinților campioanei.

Bucurie mare în satul canotoarei de aur Ancuței Bodnar. Pentru ea s-au rugat măicuțele de la o mânăstire ctitorită de Petru Rareș

Bucuria lor nu poate fi descrisă în cuvinte, iar petrecerea va avea loc când Ancuța va reveni în țară. 

Intervievat de gsp.ro, Nichifor Bodnar, tatăl campioanei, a povestit cât de mari au fost emoțiile pe care le-au trăit:

“N-am stat jos o secundă. Am urmărit toată cursa în picioare, gesticulănd, țipând. Vă spun sincer, când au pus camerele pe ale noastre la start, a fost o clipă care i-a captat privirea fecioarei mele și atunci am trăit cu senzația că se uită la mine. N-am avut în viața mea atâtea emoții”.

Continuă apoi, retrăind clipele victoriei: “Săream de pe un picior pe altul. Mă apucasem să dau la vâsle, de parcă eram eu în barcă! Simțeam că asa le transmit un plus de energie de la distanță!”.

Mama, Niculina, spune că a plâns de fericire: “Am plâns după ce au trecut linia de sosire, ne-a fost teamă să nu le depășească Noua Zeelandă sau Olanda. Tare mult și-au dorit aurul fetele astea și au muncit pe brânci ca să-și vadă visul împlinit”. 

Pentru Ancuța și Simona s-au rugat măicuțele de la o mânăstire ctitorită de Petru Rareș, unde fata mergea des cât timp era acasă.

“Tatăl meu, adică bunicul Ancuței, era paznic la mânăstire, iar fata pe acolo își petrecea multă vreme. Măicuțele și-acum se roagă pentru ea că e așa fată bună și uite ce bucurie ne-a adus tuturor”, mai spune tatăl fetei. 

Doamna Bodnar știe deja ce bunătăți va pregăti odată ce Ancuța va veni în sat: “Borș din sfeclă roșie, șnițel, cartofi prăjiți și tocinei. Va ieși petrecere mare!”, spun părinții care vor deschide casa pentru tot satul.


CLICK - Follow us on Google News