3dots.ro

Un cățel care și-a păzit cu devotament timp de 10 săptămâni stăpânul mort pe munte, a pierdut jumătate din greutate

Un cățel care și-a păzit cu devotament timp de 10 săptămâni stăpânul mort pe munte, a pierdut jumătate din greutate

Finney este un cățel micuț dn rasa Jack Russell Terrier care a supraviețuit în munții din Colorado mai bine de 10 săptămâni, păzindu-și stăpânul care a murit de hipotermie, și care a pierdut jumătate din greutatea corpului în această perioadă, fiind și el în pericol de moarte atunci când a fost găsit.

Richard Moore, un american din Pagosa Springs, Colorado, SUA, a plecat în drumeție însoțit de cățelul lui, Finney,  cu gând să ajungă pe vârful Blackhead Peak, pe 19 august și nu s-au mai întors acasă.

Mai multe operațiuni de căutare, inclusiv cu câini de urmă, au avut loc în zonă – una foarte abruptă și periculoasă –  dar fără rezultat.

Dar, pe 30 octombrie, un vânător a găsit întâmplător cadavrul lui Moore, iar lângă care se afla Finney, vizibil slăbit. Ulterior s-a stabilit că bietul cățel își pierduse jumătate din greutatea corpului, de la 5,5 kilograme, cântărind doar puțin peste 2.

Moore, mare amator de drumeții montane, a murit de hipotermie, s-a stabilit după necropsie.

Trupul bărbatului decedat a fost recuperat a doua zi, iar Finney a fost dus direct la un veterinar care i-a acordat primul ajutor. Între timp, cățelul și-a revenit și s-a întors în casa familiei Moore.

Se presupune că micuțul Finney a supraviețuit vânând din când în când rozătoare mici și a reușit să evite prădătorii precum coioții și urșii.

© 2024 - 3DOTS DIGITAL MEDIA BUREAU
Powered by VA Labs