Chrese, nepoata lui Stalin - o americancă tatuată, năbădăioasă, rebelă

12 Apr 2021

Se numeste Chrese Evans, are 47 de ani acum, si este nepoata lui Iosif Stalin, fiica Svetlanei Alliluyeva, mult iubita fiica a dictatorului rus.

Chrese, nepoata lui Stalin - o americancă tatuată, năbădăioasă, rebelă

Chrese, botezata Olga la nastere, locuieste in Portland, Oregon, si este copilul Svetlanei cu cel de-al treilea sot, un arhitect american.

Este nabadaioasa, tatuata, independenta, dar, spun reporterii de la Daily Mail, a ramas cu dragostea pentru confortul rusesc. Si cu marea placere de a-si face bors. 

Chrese traieste intr-o lume complet opusa fata de ce si-ar fi imaginat bunicul Stalin pentru ea, respectiv apartamentele luxoase din Kremlin unde Svetlana, mama ei, a fost crescuta.

A fost educata in Marea Britanie, a ales sa-si schimbe numele, pentru ca lumea sa n-o blameze si s-o dispretuiasca pentru milioanele de oameni omorati de inaintasul ei.  Are o pasiune pentru tatuaje si vorbeste reporterilor britanici cu insufletire despre ele. 

Svetlana a murit in urma cu zece ani, la varsta de 85 de ani, din cauza unui cancer la colon. Isi schimbase numele in Lana Peters si-a iubit mult copiii si a fost o mama devotata pentru ei. Svetlana si-a invatat fiica sa-si schimbe numele.

“Intreaga ei viata a trait cu povara crimelor infaptuite de tatal ei, desi a incercat sa-si construiasca o alta viata.

Dar a existat o perioada in care multi oameni au invinuit-o ca a avut partea ei de vina ca Stalin a facut atat de mult rau oamenilor si i-au tot repetat asta, astfel incat mama chiar a inceput sa creada asta. Mi se pare atat de nedrept…”, spune Chrese.

Svetlana, fiica lui StalinSvetlana, alături de tatăl său, Stalin

Evans a mai declarat ca a fost fericita, in ciuda faptului ca, in perioada copilariei a tot fost “plimbata” din Marea Britanie, in Statele Unite si vreo doi ani chiar in Rusia. 

“Urarea mea ruseasca favorita este aceasta: fie sa nu uiti niciodata ce merita sa-ti reamintesti si nici sa-ti amintesti vredata ce e mai bine sa uiti”, a mai spus Chrese.

Tot din perioada “ruseasca”, adica cei doi ani petrecuti in tara lui Stalin, Chrese a invatat sa pritoceasca bors si sa-l gateasca.

In Statele Unite, Chrese a lucrat intr-un butic cu haine create de artisti pe perioada studentiei. I-a fost oferit un post in IRS-ul american, oferta pe care a refuzat-o din start, preferand sa dea startul unei mici afaceri. 

“II sunt recunoscatoare mamei pentru ca intreaga ei viata s-a chinuit sa ma protejeze de asocierea cu Stalin, sa ma ocroteasca de vina de a fi fost nascuta in aceasta familie, in care bunicul era un criminal”, a declarat Chrese.

“Mama a fost mereu mandra de mine, cel putin asa imi spunea, ma iubea pur si simplu, asa cum ar trebui sa o faca toata mamele, fara sa fi avut vreo realizare speciala.

Si-n plus, am fost prietene adevarate, m-a marcat asta si probabil asta o sa caut in toti oamenii pe care-I intalnesc acest sentiment, de a avea incredere deplina in cineva”.

Despre bunicul ei, Chrese a spus: “In general, nu uit si nu iert. Si daca el a putut omori fara sa i se clinteasca un muschi pe fata atat de multi oameni, n-as putea sa-l iert niciodata.”


CLICK - Follow us on Google News