Despre cei care fac bine în liniște...

28 Ian 2021 | scris de Monica Pavelescu

Codin Maticiuc publică pe pagina sa de Facebook o postare în care vorbește despre un soi de oameni pe care nu-i întâlnim prea des ca subiecte ale interesului media.

Despre cei care fac bine în liniște...

E vorba de cei cu inimi și minți încă firești, umane, de cei care ajută la nevoie, fără să aștepte să se îmbete în baia de laude care le-ar răsplăti gestul. 

Ei ajută pentru că le place să facă bine, în liniște...

____________________

 

"- Salut, numele meu este Dragoș Grigore, și am numărul tău de la Marius Nicolae."

Așa și-a început mesajul jucătorul echipei naționale. Apoi mi-a spus că își dorește sa doneze pentru #spitalepublicedinbaniprivati, inițiativa mea de a renova spitale de stat. Mi-a spus că este dorința lui și a soției sale și ca ea se va ocupa de donație el fiind în cantonament. Câteva ore mai târziu aveam în cont 20.000 de euro de la ei. 20.000! După Bendeac care a donat în decembrie 100.000, familia Grigore depășește și ea donații făcute de firme mari, milionari și branduri.

Am început să mă gândesc ce înseamnă pentru mine echipa națională. Mi-ar plăcea să îi văd alături pe Dragoș Grigore, Marius Nicolae și Adrian Mutu pe care l-am cunoscut într-un club și mi-a spus ca a doua zi cum se trezește vine cu mine sa joace fotbal cu copiii mei de la orfelinat. O echipă națională care au făcut pentru țară și lucruri nelegate de profesia din care au trăit.

I-am scris lui Dragoș:

"- Pot povesti asta?

- Cum vrei tu...nu țin neaparat dar nici nu ma deranjează dacă spui... Ne place sa facem bine în liniște."

Da, oamenii ăștia există . L-am convins apoi cât de important este sa mă lase sa povestesc. Acest exemplu sa fie cunoscut. Poate alții îl vor urma, fie și doar printr-un sms la 8845 cu textul "FACEM" pentru ăia 2 euro lunari. A acceptat.

Dragoș Grigore face parte din adevărata ECHIPĂ NAȚIONALĂ. Știu dragul meu Dragoș că îți place sa faci "binele în liniște", iartă-mă că nu te las de data asta și că am să strig cat am sa pot de tare. Iar voi ați face bine sa dați share. Sa audă toată țara, să preia ziarele știrile care contează. Mulțumesc. Și lui și vouă”, a scris Codin Maticiuc pe pagina sa de Facebook.


CLICK - Follow us on Google News