3dots.ro

Andrei și Alexandra, doi copii pe care i-a speriat prima întâlnire cu apa caldă…

Andrei și Alexandra, doi copii pe care i-a speriat prima întâlnire cu apa caldă…

Andrei are 8 ani, Alexandra, 10 ani. Sunt doi copilaşi din comuna Văgiuleşti, judeţul Gorj, care au trăit toată viaţa într-o căsuţă din chirpici, fără să aibă parte de cele mai elementare condiții de trai.

Cei doi copii trăiesc într-o familie greu încercată. Tatăl lor a murit în urmă cu patru ani, din cauza unei boli, iar mama a suferit un accident şi nu se mai poate deplasa singură.

”Locuiesc cu bunica de 82 de ani şi cu mama de 43 de ani, care a suferit un accident în urmă cu câte luni. A căzut în cap dintr-o căruţă şi a rămas cu sechele. Abia poate să se mai deplaseze şi numai cu ajutor.

Copiii merg la şcoală şi sunt foarte inteligenţi. Doar bunica mai are grijă de ei, dar şi ea este bolnavă“, povestește Daniela Cîrjan,  binefăcătoarea familiei. 

Singurele venituri al familiei sunt alocaţiile copiilor şi pensia bătrânei, de 700 de lei, şi mai primesc un ajutor social de câteva sute de lei.

Înduioșător este momentul în care cei doi copii s-au îmbăiat pentru prima dată, când pur și simplu Andrei și Alexandra s-au speriat de apa caldă. 

”Când i-am băgat în baie, mi-au spus: «Dadă, uşor, pentru că ne este frică». Erau surprinşi. A fost prima dată când au făcut baie.

M-au întrebat de unde vine apa asta caldă. Le-am spus că este apă caldă şi apoi s-au obişnuit şi le-a plăcut. Le-am spus că vor avea şi ei apă caldă în căsuţa lor pe care îmi doresc să o ridic până la sărbătorile de iarnă“, spunea Daniela Cîrjan, în urmă cu un an.

”Am strâns pe lângă mine mai mulţi voluntari. Am primit donaţii în bani şi materiale de construcţii. Alte persoane au oferit o masă caldă oamenilor care lucrează. 

Primăria ne-a ajutat cu câteva persoane de la ajutorul social, care lucrează la construcţia casei”, mai spunea Daniela Cîrjan.

Din păcate, deși lucrările la noua casă a familiei din comuna Văgiulești demaraseră într-un ritm susținut, ei nu s-au putut muta în termenul preconizat. 

Voluntarii au ridicat casa cu două dormitoare, baie, bucătărie, hol și o terasă, dar, din păcate, lipsa fondurilor și a materialelor de construcție nu le-au permis voluntarilor să și finalizeze construcția.

”Va fi destul de dificil. Nu mai găsim voluntari ca să ne ajute. În afară de mobila pentru bucătărie, nu avem nimic. Locuința trebuie racordată la apă. Avem nevoie și de o fosă septică“, spune Daniela Cîrjan.

Cei care doresc să ajute o pot face donând în contul:
CIRJAN ELENA DANIELA
IBAN: RO28OTPV115001263086RO01
OTP BANK ROMANIA S.A.
Cod SWIFT: OTPVROBUXXX
cu specificatia "Ajutor Copii".

© 2024 - 3DOTS DIGITAL MEDIA BUREAU
Powered by VA Labs