3dots.ro

Un băiețel, paznic la oi, a izbucnit în plâns când a văzut dulciuri

Un băiețel, paznic la oi, a izbucnit în plâns când a văzut dulciuri

Un convoi umanitar organizat de clubul Off-Road Adventure România din Bucureşti, a dus câteva tone de ajutoare pentru circa 300 de oameni necăjiţi din comuna Şopotu Nou, judeţul Caraş-Severin.

Majoritatea localnicilor din acea zonă practică agricultura. Dacă într-un an nu se face porumbul sau cartoful, oamenii abia mai au ce mânca. La fel dacă vreo nenorocire le omoară animalele din bătătură. Principala lor sursă de venit o reprezintă subvenţiile agricole pentru zone defavorizate.

Imaginea care ilustrează acest articol e o stare de emoție pură, care mișcă până la lacrimi – un băiețel, care stă zi de zi şi păzeşte oile pe dealurile comunei, izbucnește în plâns atunci când vede dulciuri.

Părinţii sunt neputincioşi la nevoile copiilor, pe care îi au în grijă şi la cele ale propriilor părinţi, cărora nu pot să le aline bătrânețea din cauza neajunsurilor.

De peste 15 ani membrii clubului Off-Road Adventure Romania merg să ducă ajutoare în satele pierdute din Munţii Banatului. Membrii clubului şi familiile lor au strâns circa 35.000 de lei, cu care au cumpărat tone de alimente, haine, produse de igienă, jucării şi rechizite.

La acțiunea din Şopotu Nou, desfășurată în aprilie 2016, au participat circa 100 de persoane, cu 40 de maşini de teren şi trei dubiţe de marfă. Distanţa dintre Bucureşti şi comuna Şopotu Nou este de circa 460 de kilometri.

© 2024 - 3DOTS DIGITAL MEDIA BUREAU
Powered by VA Labs