Întâmplarea prin care a trecut cuplul care şi-a vândut apartamentul ca să călătorească prin lume: Niciodată, dar niciodată nu e totul roz

14 Iun 2019 | scris de Anita Raicu

Aventura celor doi soţi din Bucovina, Andreia şi Ionuţ Chiperi, care şi-au vândut apartamentul din Bucureşti pentru a călători prin lume, ar putea să se apropie de final, după ce Ionuţ s-a îmbolnăvit de febră dengue, în Indonezia, şi a ajuns la spital pentru tratament. 

Întâmplarea prin care a trecut cuplul care şi-a vândut apartamentul ca să călătorească prin lume: Niciodată, dar niciodată nu e totul roz

Andreia şi Ionuţ Chiperi au avut curajul să-şi îndeplinească visul de-a călători prin lume. Andreia are 31 de ani, este absolventă a Facultăţii de Psihologie din cadrul Universităţii ”Alexandru I. Cuza“ din Iaşi şi mai are un masterat în Psihologie Organizaţională, pe care l-a făcut la Universitatea Bucureşti. Ea a lucrat timp de nouă ani într-un departament al unui mare retailer francez. Ionuţ are 33 de ani, este absolvent al Facultăţii de Informatică Economică din cadrul Universităţii Româno-Americane şi, timp de mai bine de zece ani, a lucrat la publicaţii importante de presă din Bucureşti. 

Cei doi soţi aveau un apartament în Capitală pe cumpărat printr-un credit ipotecar, pe 30 de ani. Nu duceau lipsă de bani, ba chiar îşi permiteau să plece în vacanţă în străinătate de două-trei ori pe an. Şi totuşi ceva le lipsea. 

”Ne lipsea timpul acela preţios în care să trăim cu adevărat pentru noi, efectiv. Să nu alergăm mereu după ceva, să fim pe fugă, nervoşi, blocaţi în trafic. Cu gândul la rate, facturi sau alte responsabilităţi. Ne doream să trăim liber, să ne dăm seama cine suntem cu adevărat, să ne îndreptăm către noi înşine mai des, să ne întrebăm: cum suntem, ce mai facem? Să explorăm lumea asta atât de frumoasă! Ne doream să ne trezim când şi unde vrem“, explica Andreia.

Recent, cei doi soţi au descris pe blogul lor - haihuin2.com - experienţa mai puţin plăcută prin care au trecut în Indonezia, după ce Ionuţ a fost înțepat de un ţânţar şi a fost contamminat cu virusul de febra dengue.

”Practic, nu e nimic grav; virusul se manifesta ca o răceală puternică, prin: febră mare (ajunge şi la +40 grade), dureri de cap, lipsa poftei de mâncare, dureri musculare, iritaţii şi mâncărimi ale pielii, stări de vomă şi transpiratii puternice. 

Ionut le-a experimentat doar pe primele. În foarte puţine cazuri, febra poate cauza hemoragii interne, cât si externe. Din fericire, nu a fost şi cazul lui Ionuţ. În special, ibuprofen-ul si aspirina, administrate în timpul febrei dengue, cauzează hemoragii”, au scris pe blog Chiperii.

Ionuţ a stat în spital timp de şase zile, iar acum se simte bine.

Experienţa aceasta i-a determinat pe cei doi soţi să se gândească serios să se întoarcă acasă, în România.

”Concluzia e că niciodată, dar niciodată nu e totul roz şi nimic nu iese ca la carte, conform planului de acasa. Mai vin si momente picante, pe care e bine sa le depaşeşti, altfel te pierzi şi te afunzi, din ce în ce mai tare. Nu le alegi tu, ci te aleg ele pe tine. Treci prin toate stările, emoţiile: de la frica, la indoială, panică, până la recunoştinţă ca totul e bine, apoi, iar pici în plasa îndoielii şi o ţii asa, vreme bună. Am apăsat butonul PAUZĂ. Încercăm să ne liniştim şi să ne dăm seama ce drum vom urma”, au mai scris tinerii.


CLICK - Follow us on Google News