3dots.ro

Fost fotbalist român, stabilit în California: Trăiesc visul american și nu-mi amân viața!

Fost fotbalist român, stabilit în California: Trăiesc visul american și nu-mi amân viața!

Daniel Rednic a evoluat la echipe de top din campionatul românesc, reușind să câștige și titlul de campion în Ungaria, cu MTK Budapesta.

Încercând să trăiască ”visul american”, Daniel Rednic s-a stabilit de câțiva ani în Statele Unite, în California, în Concord, orașul ce l-a dat lumii pe Tom Hanks, o urbe de 120.000 de cetățeni, situată la nici 50 de kilometri de San Francisco.

Daniel Rednic spune că a renunțat la România pe care o mai vede, rareori, doar în vacanțe. Nu se uită în urmă nici cu nostalgie, nici cu ură.

”Banii din fotbal nu ţin o viaţă. Faima se duce și ea, iar grija zilei de mâine poate fi extrem de apăsătoare. Am plecat din țară, unde e corupție, supărare, o cursă contracronometru, cu capul jos, plin de griji, după bani”, s-a confesat Rednic, într-un interviu acordat cotidianului Libertatea.

”Am luat decizia fericită. Pot spune acum că „da, a fost bine să plec!”. Mă necăjea situația din România, cu totul. În America trăiesc prezentul, nu e așa stres. Nu există «Aoleu, ce fac mâine? Am bani pentru mâine?», ci «Am bani azi? OK! Îmi trăiesc viaţa».

Americanii sunt cei mai tari de pe pământ și chiar cred cu tărie asta. Sunt siguri că niciun război nu poate ajunge până aici, consideră că sunt invincibili. Și chiar așa sunt. Americanii sunt naționaliști, chiar sunt, cinstesc armata, steagul, națiunea, nu ca alții, gen românii, care sunt numai din interes și cât durează un eveniment”, mai spune Daniel Rednic despre decizia sa.

”Am făcut fotbal, mi-e ușor să-mi găsesc un job. Nu e ușor pentru nimeni în America, dar dacă vrei să muncești, nu ai cum să nu reușești. Trăiești, pui un ban deoparte, nu-ți amâni visele, vezi Cancun, vezi Alaska, mergi în croaziere, răzi, zâmbești, nu strângi cinci ani pentru o vacanță de două săptămâni”, declară Rednic.

Lucrează cu trei grupe de copii la Diablo FC ’00 Boys, un club privat, în Concord. Antrenează și băieți, și fete. Cu un salariu lunar mai mare decît un antrenor de Liga 1, un program de două antrenamente pe zi, între orele 16:30 – 19:30, un trai liniștit și speranţa unui viitor senin precum cerul Californiei. Soția sa, Ofelia, are un coafor într-un orășel în apropiere de Concord.

Când i se face dor de România, petrece cu conaționalii sosiți aici din diverse zone ale țării.

”Ne vizităm, mergem la nunți, la botezuri, la pescuit, în vacanțe, ținem aici tradițiile vii. Iarna mergem cu colindele. Da, mâncăm românește, dar vrem să trăim aici în America”, spune Rednic.

© 2024 - 3DOTS DIGITAL MEDIA BUREAU
Powered by VA Labs