3dots.ro

Dragoș Bucur, despre temerile pe care le-au avut când au adoptat-o pe Roxana India: ”Nu îi cunosc părinţii, nu ştiu cine sunt”

Dragoș Bucur, despre temerile pe care le-au avut când au adoptat-o pe Roxana India: ”Nu îi cunosc părinţii, nu ştiu cine sunt”

Dragoș Bucur și Dana Nălbaru sunt de mai bine de 18 ani împreună și au trei copii, Sofia, care împlinește 17 ani anul viitor în luna ianuarie, Kadri, care are 7 ani, și fetița lor adoptată, Roxana India, în vârstă de 11 ani.

Invitat la podcastul lui Cătălin Măruță, Dragoș Bucur a povestit despre momentul în care au decis să adopte un copil de pe ”lista copiilor greu adoptabili, lista copiilor pe care nu-i vrea nimeni”.

Dragoș Bucur a mărturisit că a fost vorba de o decizie de moment, însă s-a dovedit a fi una dintre cele mai bune din viața lor. Roxana India avea doar 5 ani când a intrat în familia lor și s-a adaptat ușor în noul cămin, unde a fost primită cu multă iubire și căldură.

Cei doi părinți nu i-au ascuns niciodată fiicei lor mijlocii faptul că este înfiată.

”E foarte complicat să vorbeşti despre astfel de decizii pentru că sunt nişte decizii atât de nuanţate încât e greu să le spui în cuvinte. E un tăvălug de emoţii, nişte decizii de moment, de schimb de priviri… I-am spus că este adoptată, desigur. Roxana avea 5 ani când a venit la noi, deci a conştientizat totul”, a explicat Dragoș Bucur.

Dragoș Bucur spune că s-a gândit atunci când a adoptat-o pe Roxana că poate aceasta a avut un trai diferit și greu la orfelinat și că poate deja aceste lucruri îi modelaseră deja caracterul, dar că și-au asumat alegerea făcută și au fost pregătiți să schimbe viața fiicei lor adoptate și, din fericire, Roxana a evoluat într-un mod extrem de frumos lângă noua ei familie și este un copil foarte bun, empatic și înțelegător.

”Astea sunt nişte temeri absolut reale şi este firesc să le ei. Mai ales că nu întodeauna se termină bine. Ştiu şi astfel de poveşti… Gândeşte-te că cei mai mulţi dintre copiii înfiaţi sunt copii abuzaţi! Gândeşte-te că ei sunt deja formaţi la 5-6 ani, tu trebuie să le îndrepţi drumul, nu ştii ce ai de făcut, e un drum foarte alunecos. Da, temerile sunt reale şi justificate. Nu îi cunosc părinţii, nu ştiu cine sunt”, a dezvăluit Dragoș Bucur.

Despre adopție, Dragoș Bucur a vorbit recent și la podcastul lui Jorge.

”Nu e nicio garanție că un om care înfiază un copil e mai bun! Dacă stai să te gândești că foarte mulți oameni înfiază copii pentru a-i abuza, cum bănuiesc că ai văzut în foarte multe documentare sau întâmplări din start…

Dar se întâmplă, din păcate, foarte des. Bănuiesc că știi sau ai urmărit. Sunt tot felul de cazuri mai ales în ultimii ani… iar motivele, pe lângă astea care sunt bolnăvicioase și ar trebui tăiate din rădăcină… Sunt diverse motivele, de la oameni care nu pot avea copii și într-adevăr eu cred că e păcat să n-ai grijă de un copil, dacă poți să ai grijă și îți dorești, până la cine știe, chestii personale, promisiuni în față, nu știu, în fața lui Dumnezeu sau în fața ta.

Sunt atât de diferite motivele, că am mai vorbit așa de-a lungul timpului cu oameni care au înfiat, sunt… pot fi complet diferite motivele (…) Crede-mă că sunt foarte, foarte diferite răspunsurile oamenilor. Adică și dacă ți-aș spune eu probabil că nu ai auzit a doua oară de la altcineva care a adoptat. Nu poți să pui egal între motivele pentru care cineva face lucrul ăsta”, a explicat Dragoș Bucur.

© 2024 - 3DOTS DIGITAL MEDIA BUREAU
Powered by VA Labs