Visele unei fete de la ţară, cu 10 la Evaluarea Naţională: Să mă mut în altă ţară, să merg la mare... O să ajung într-o bună zi!

25 Iun 2019 | scris de Anita Raicu

Cristina Postelnicu, o elevă la o şcoală gimnazială dintr-o localitate de lângă Corabia, se numără printre cei opt elevi din judeţul Olt care au obţinut media 10 la Evaluarea Naţională din acest an.

Visele unei fete de la ţară, cu 10 la Evaluarea Naţională: Să mă mut în altă ţară, să merg la mare... O să ajung într-o bună zi!

Cristina are premii la mai toate disciplinele, la concursurile şcolare, rezultate care au venit în urma muncii depuse, dar, chiar şi aşa, media 10 a luat-o prin surprindere.

”Este o surpriză. Adică mă aşteptam să fi făcut, dar nu-mi imaginam că va fi 10. În unele momente a fost greu, când trebuia să învăţ foarte mult, dar tot timpul mi-am dorit să iau numai 10, pentru că îmi doream tot timpul mai mult de la mine.

Prima dată am sunat-o pe mami, era în pauza de prânz. (...) L-am sunat şi pe tata, n-a putut să răspundă, dar după m-a sunat, i-am spus şi a fost foarte fericit. Mi-au spus că mă sprijină în orice decizie pe care o voi lua, nu-mi impun ceva.

Într-un timp îmi doream să devin avocat sau judecător, după aceea am vrut Jurnalism, acum nu ştiu.  Ar trebui să merg la Corabia la liceu, dar acum, că am luat notă mare, mă gândeam că poate am să merg mai departe. Dar e şi o problemă, pentru că ar trebui să stau la internat.

Îmi doresc să mă mut în altă ţară şi să am un post foarte bun. Momentan nu ştiu exact ce am să fac, dar sper că totul va fi foarte bine. Îmi place foarte mult să călătoresc“, a declarat adolescenta, după aflarea rezultatelor la Evaluarea Națională

Și-ar dori foarte mult să vadă marea, însă este conştientă că părinţilor le-ar fi foarte greu să îi îndeplinească acest vis şi îi înţelege.

”Ştiu că se bucură foarte mult pentru mine şi probabil şi-ar dori să-mi ofere surprize şi de toate, dar eu îi înţeleg că nu pot.  Nu îmi doresc nimic în mod special, îmi doresc să fie fericiţi, prin reuşitele mele să le îndeplinesc şi lor visurile de părinţi. (...) Tot timpul  mi-am dori să merg la mare, dar dacă nu s-a putut... O să merg într-o bună zi“, a mai spus adolescenta.


CLICK - Follow us on Google News