3dots.ro

Elwira Petre, mărturisiri despre relația cu Mihai Petre: Nu a fost dragoste la prima vedere! Ce o exasperează la români

Elwira Petre, mărturisiri despre relația cu Mihai Petre: Nu a fost dragoste la prima vedere! Ce o exasperează la români

Din articol:

Elwira Petre, multiplă campioană la dans sportiv, cunoscută inițial prin prisma relației și căsătoriei cu Mihai Petre și, mai nou, prin participarea la diverse show-uri TV, s-a născut într-un oraș mic din Polonia, chiar lângă Marea Baltică, Koszalin.

Invitată  în cadrul emisiunii ‘La cină cu Ionela Năstase’, la Digi 24, Elwira Petre a vorbit despre începuturile relației sale cu soțul său, Mihai Petre, despre căsnicia lor și despre diferențele pe care le-a sesizat între români și polonezi.

”Pe Mihai l-am cunoscut în Republica Moldova, amândoi eram în căutare de parteneri. Antrenorul meu mi-a povestit de un băiat care caută parteneră de dans. Tata nu a fost de acord absolut deloc.

Aveam 18 ani împliniți. Am dat o probă în Moldova, două zile, am dansat de dimineața până seara. A rămas să ne auzim la un telefon. Erau telefoanele fixe. Și nici nu am ajuns bine în orașul din care am plecat, că Mihai m-a sunat și mi-a zis că el vine în Polonia, că trebuie să ne pregătim pentru următorul campionat. Am zis OK. Și a venit în Polonia”, și-a amintit Elwira Petre despre începutul relației cu soțul său.

”Nu a fost dragoste la prima vedere! Chiar nu. Era o dragoste care avea nevoie de timp, s-a întâmplat în timp, am avut nevoie să ne cunoaștem unul pe celălalt. Eram atât de preocupați de dans, încât n-am avut ochi unul pentru celălalt.

Abia după primele concursuri mai importante ne-am relaxat și ne-am privit ca oameni, nu ca parteneri de dans. Și-a fost fain. Am avut timp să ne cunoaștem, dacă principiile sunt aceleași, dacă drumurile ne pot duce împreună”.

Elwira a dat detalii, pe un ton amuzant, de la nunta ce a avut loc acum 14 ani:

”Am zis «da» în engleză. O mare perioadă de timp n-am știut limba română, nici acum nu cred că vorbesc total corect. M-a cerut în căsătorie în limba engleză. M-a cerut de soție într-un loc în care dansam mult. Atât pot spune.

Ce-am dansat la nuntă? Eram ofticată fiindcă în acel dans m-a călcat de foarte multe ori, din cauza rochiei, din cauza emoțiilor. A fost dificil, am avut emoții mari, a fost un vals”.

Ce diferențe vede între polonezi și români

”Dans poți să faci oriunde. Și-n tramvai, când auzi muzica… Sunt oameni care, la volan, mai cântă, mai dansează…

Văd diferența asta între polonezi și români. Noi suntem mult mai reci, mult mai calculați, mult mai așezați. Românii încă au spiritul ăsta latin și foarte călduros. Simt ritmul foarte bine. Mulți români dansează extraordinar de bine. Românii au spiritul latin, să profite de el.

Nu-mi place la români dezorganizarea și vorba asta: ”Lasă că merge și-așa!”. Mai e o chestie, dar n-o vezi la toți românii, e moda asta, să ai supermașină șmecheră, plus haine de firmă, un fel de show-off, înainte de a avea o casă a ta”, a mărturisit Elwira Popescu.

© 2024 - 3DOTS DIGITAL MEDIA BUREAU
Powered by VA Labs