Povestea fetiţei care și-a așteptat părinţii să vină de la muncă, din străinătate, toată noaptea, într-o scară de bloc

26 Oct 2019 | scris de Monica Pavelescu

După ce i-a fost anunțată dispația vineri la amiaza, Ana-Maria, o fetiță de 12 ani din Piatra Neamț, a fost găsită în această dimineață într-o scară de bloc din oraș, unde și-a așteptat să sosească părinții plecați la muncă în Anglia. Copila voia să le facă o surpriză celor dragi, doar că, între timp, planurile acestora s-au schimbat și n-au mai venit în țară.

Povestea fetiţei care și-a așteptat părinţii să vină de la muncă, din străinătate, toată noaptea, într-o scară de bloc

Dispariția Anei Maria Moldoveanu a fost semnalată imediat ce nu a revenit de la școală, de unde plecase spre locuința în care stătea, la o cunoștință de-ale familiei sale, în jurul orei 13:00.

Echipaje ale Serviciului de Investigații Criminale, dar și agenți ai Poliției din Piatra Neamț, cărora li s-au s-au alăturat jandarmi și o mână de voluntari, care, în ciuda vremii nefvorabile, au patrulat pe străzi toată noaptea, încercând să dea de fată.

Povestea dispariției s-a terminat în mod fericit, vestea bună venind în această dimineață. Ana-Maria a fost găsită în scara de bloc în care locuise, cu chirie, alături de părinții ei, plecați la muncă în Anglia.

Fata auzise că părinții său urmează să vină acasă, și s-a gândit să le facă o surpriză, însă, fără știrea ei, planurile acestora s-au schimbat între timp, iar copila a rămas o noapte întreagă în scara blocului, așteptând singură, în frig.

"Poveste trista cu final fericit ...care trebuie sa ne bucure , dar sa ne dea de gândit... Povestea are final fericit (fetița a fost găsită in scara unui bloc de pe strada Grigore Ureche, vie și nevătămată).

Ajunsese acolo, însă, pentru ca a stat acolo cu chirie, in urma cu ceva timp. A stat alături de părinții ei care au fost nevoiți sa plece la munca in străinătate. Și sa o lase in grija unei cunoștințe apropiate. A mers acolo pentru ca PĂRINȚII i au spus ca vor veni acasa!

Fetița s-a bucurat ca ii va revedea. Și a mers acolo să ii aștepte, să se bucure de venirea lor; a mers acolo unde a știut ea ca a avut clipe fericite!!! Doar ca între timp, planurile s-au schimbat și ei nu au mai venit. Iar fetița a rămas sa viseze in scara unui bloc in care a trăit clipele ei de fericire...

Dragostea - empatia - solidaritatea rămân valori pe care nu le poate anula nimeni. Niciodată!", a scris jurnalista Catrinel Dana Cojocaru, pe Facebook. 

Potrivit purtătorului de cuvânt al Poliției Neamț, fata a fost găsită în această dimineață, în jurul orei 7:00, după ce a fost primită o sesizare cu privire la faptul că fusese văzută în scara unui bloc.

În acest caz a fost informată Direcţia Generală de Asistenţă Socială şi Protecţie a Copilului Neamț (DGASPC), care, ca de obicei, poate strica echilibrul relativ în care trăiește fata, pentru că va judeca prin prisma unor acte, nu a empatiei și înțelegerii.