Fiica lui George Nicolescu, rezidentă în Spania: «Românii vor să pară mai mult decât sunt. Au ultima mașină, ultimul telefon, dar poate nu au ce pune pe masă»

15 Iun 2021 | scris de Ioana Tomozei

Luminița Nicolescu-Lovin a ajuns în urmă cu două decenii în Spania,  pe însorita Costa del Sol. în căutarea unui alt destin pe care țara în care s-a născut părea să nu i-l poată oferi.

Fiica lui George Nicolescu, rezidentă în Spania: «Românii vor să pară mai mult decât sunt. Au ultima mașină, ultimul telefon, dar poate nu au ce pune pe masă»

Este fiica lui George Nicolescu, cunoscutul cântăreț nevăzător de muzică ușoară, al cărui timbru vocal poate fi recunoscut în șlagăre precum ”Mai avem nevoie și de iarbă”,și ”Foaie verde, spic de pâine”.

Luminița Nicolescu-Lovin alături de soțul său lucrează de zece ani lucrează în industria hotelieră. Mai exact se ocupă de administrarea închirierii pentru turism a unor imobile.

”Închiriem prin intermediul Booking.com, iar casele și apartamentele sunt proprietatea norvegienilor, 90%. Avem proprietăți pe o arie de 40 de kilometri, din Fuengirola până la Puerto Banus.

De zece ani, facem această afacere. Soțul, român și el, este, de asemenea, implicat în așa ceva, el se ocupă de mentenanța caselor, de la amenajarea piscinei și grădinărit până la a veni și a interacționa cu clienții care vin să închirieze”, a povestit românca pentru cotidianul Libertatea.

Pandemia a afectat și turismul de pe Costa del Sol, o destinație de top de vacanță a Europei.

”Nici măcar proprietarii caselor nu au mai venit aici. Maximum 10 la sută dintre cei cu care lucrăm pe bază de comision, norvegieni, au sosit la Marbella și asta în octombrie 2020, când începe sezonul golfului. Țin legătura cu noi ca să avem grijă de proprietăți, cu toate că merge totul foarte greu.

Sunt foarte puțini români care au făcut rezervări, două perechi în ultimul an, în rest, englezi și scandinavi. Dar, uite, deja e jumătatea lunii iunie, iar pentru iulie nu avem nicio rezervare. Până să înceapă pandemia acest lucru era de neconceput”, a povestit românca.

Ea se amuză atunci când explică modul pentru care a ajuns în Spania.

”Ne-a luat valul, iar viața e mai frumoasă la Marbella. A venit cumnata fratelui, apoi fratele meu, am urmat eu, soțul, sora soțului.

Tata? Tata e român get-beget, vine stă o lună și atât. Nu am putut să-l convingem să rămână aici. Pentru el există casa lui, lângă stadionul Petrolul din Ploiești, e foarte patriot. Cum zice fratele meu: «Vede realitatea lui».

Nu vede diferența dintre România și Spania. Trăiește în lumea lui, fiind nevăzător, nu are cum să vadă viața la fel ca noi. A avut-o pe mama mereu, care a avut grijă de el. Pentru mine e ceva normal ca tata să fie nevăzător, după atâția ani, așa cum băiețelul meu e alergic la gluten”.

Cei doi soți au lucrat la început, o bună perioadă, într-o casă din această zonă a Andaluziei.

”Am avut noroc că am dat peste o familie foarte bună, ei ne-au ajutat să ne luăm o casă a noastră. Fetița s-a născut când lucram în acea casă. Dar când a venit și băiatul pe lume, am zis să avem afacerea noastră.

Tata fiind în turnee, tot timpul, cu mama alături, eu și fratele meu am crescut singuri. De aceea mi-a fost ușor să mă adaptez în străinătate. Eu n-am plecat din România din cauza economice, dar acolo nu-mi găseam locul”, povestește românca.

Ca majoritatea românilor care și-au găsit un rost în viață în străinătate nu ia în calcul să se întoarcă în țară decât în vacanță.

”Nu m-aș întoarce în România și dacă aș avea trei case acolo. Mă gândesc și la viitorul copiilor. Lor le place viața din Spania, cel mult să stăm o lună în vacanță, la Ploiești. Eu am fost obișnuită să lucrez orice.

Spre deosebire de România, unde chiar mă dezamăgește mentalitatea, fiindcă oamenii vor să pară mai mult decât sunt. Românul are ultima mașină, ultimul telefon, dar poate nu are ce pune pe masă”, este părerea Luminiței Nicolescu.


CLICK - Follow us on Google News